Bursa’da anaokulu yapmak için 40 yıllık ağaçları kestiler

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Has Asansör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesindeki 40 yıllık çam ağaçları anaokulu yapımı gerekçesiyle kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'nın Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi’nde bulunan Has Asansör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesindeki 40 yıllık çam ağaçları, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan anaokulunun inşaatı sırasında kesildi.

Evrensel'in haberine göre Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, “Yakınlarda boş hazine arazileri varken hiç acımadınız mı onlarca ağaca? Üstelik okul bünyesinde bulunan bir bina kapasitesinin çok az altında öğrenci ile eğitim öğretim yaparken neden böyle bir yolu tercih ettiniz? Bu binanın bir katı düzenlenip, farklı bir giriş kapısı ile anaokulu yapılamaz mıydı?” diyerek gelişmeye tepki gösterdi.

Bursa’da 6 adet anaokulu daha yapılacağını vurgulayan Erdem, “Bunlardan hangilerini aynı şekilde ağaçları keserek yapacaksınız? Bir tanesi de Osmangazi Sakarya Ortaokulu ile Hürriyet Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu arasındaki bu park mıdır?” diye sordu. (HABER MERKEZİ)