Bursa'da AK Parti ve İYİ Parti arasında spreyli çekişme

Bursa'da tepki olarak Cumhur İttifakı Adayı Aktaş'ın seçim afişlerini spreyle boyayan İYİ Partililerin seçim aracı spreyle boyandı.

Fotoğraf: Gazeteduvar
Google Haberlere Abone ol

BURSA - Bursa'da İYİ Parti İl Başkanlığı, düzenlediği protesto eyleminde, Osmangazi İlçe Seçim Kurulu tarafından kaldırılmasına karar verilen Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar’ın afişlerini spreyle boyamıştı.

İYİ Parti'nin seçim otobüsü de aynı şekilde sprey boyayla boyandı. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, aracı boyayan kişilerin emniyet güçleri ve valilik tarafından bir an önce ortaya çıkarılması talebinde bulunduğunu söyledi.

'STANTLARIMIZA TACİZDE BULUNUYORLAR'

İYİ Parti Adayı Selçuk Türkoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanlığı yanında, spreyle boyanmış seçim otobüsünün önünde açıklamada bulundu. 9 Mart ve 12 Mart'ta seçim kurulunun yasaklı afişleri toplatılması için kararının çıktığını söyleyen Türkoğlu, belediye bütçesinden afişler için para aktarıldığını, bunun önüne geçmek için seçim kurulunun toplatılma kararı aldığını belirtti. Türkoğlu, "Kanunen yasak olmasına rağmen bir bakıyorsunuz, her yer pankartlarla belediye imkanlarıyla donatılmış. Belediyenin parasından reklam yapmaya, tüyü bitmemiş yetimin malını yemeye gözün doymadı" diye konuştu.

Bir tane seçim otobüslerinin olduğunu söyleyen Türkoğlu, "Seçim güvenliği nerede? Alana çıkmayalım mı? Milletin parasıyla millete nasıl propanga yaptığınızı anlatacağız" dedi. Seçim sonuna kadar bu otobüsü boyalı haliyle kullanmaya devam edeceklerini söyleyen Türkoğlu, “Sakin bir seçim geçirmek için uğraşıyoruz. Bizim stantlarımıza tacizde bulunuyorlar. Artık sesimizi kesmeyeceğiz. Söyleyecek bir şeyi olmayanlar saldırılara ve provakosyalara başvuruyor” dedi.

Bir vatandaşın Türkoğlu'na "Boş konuşuyorsunuz" demesi üzerine bazı partililer tepki gösterdi. Çevreden geçen vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik partililerin müdahalesiyle büyümeden önlendi.

 

Etiketler Bursa sprey seçim