Bursa Büyükşehir Belediyesi: BUSKİ'de personelin yetkileri alındı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı kuruluşlarından olan BUSKİ'de sahte evrak düzenlediği düşünülen personelin yetkilerinin alındığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı kuruluşu olan BUSKİ’de, ‘zimmete para geçirme’ iddialarına ilişkin Bursa Büyükşehir Belediyesi, açıklama yaptı. Açıklamada, konuyla ilgili idari ve adli soruşturmanın sürdüğü, firmalar adına sahte evrak düzenleyerek yapılan işlemlerden sorumlu oldukları düşünülen personelin yetkilerinin alındığı belirtildi.

BUSKİ çalışanının bir süredir dosyalarla oynayarak toplamda 150 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edildi. İddia üzerine kurumdan açıklama geldi. Şüpheli bir işlem üzerine 22 Aralık 2023'te idari soruşturma başlatıldığı belirtildi. Sahte evraklarla zimmetine para geçirdiği yönünde kuvvetli şüphe oluşan kişi veya kişiler ile ilgili bilgi ve belgelerin adli makamlara da iletildiği belirtilen açıklamada, "Olayın öğrenilmesine müteakip, firmalar adına sahte evrak düzenleyerek yapılan işlemlerden sorumlu oldukları düşünülen personelin tüm yetkileri alınmıştır" denildi.

Olaya karışan tüm sorumluların tespiti ve oluşabilecek zararın tazmini için yapılan çalışmaların adli ve idari makamlarca sürdürüldüğü belirtildi.