Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: Can kaybı yok

Bursa'da bir alışveriş merkezinde bir mağazada çıkan yangın sonucu tavan çöktü. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Can kaybı yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki bir AVM'de, bir mağazanın alt katındaki tavanda çökme yaşandı. İhbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Polis, itfaiye ve AFAD ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaşarak çalışma başlattı. İçerideki kişiler tahliye edilerek AVM, girişlere kapatıldı. Ekiplerin olay yerindeki çalışması sürüyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "AVM'deki çökmede yaralanma ya da can kaybı olmaması bizim için sevindirici" dedi.

Alışveriş merkezi tahliye edildi. Emniyet güçleri emniyet şeridi çekerek alışveriş merkezini ve etrafını kapattı. Çok sayıda sağlık görevlisinin hazırda beklediği alışveriş merkezine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. AFAD ve İHH'nin arama çalışmalarında kullandıkları K9 cinsi köpekler de alışveriş merkezine getirildi.

Zafer Plaza'da bir giyim mağazasında çalışan personel yaralılar olduğunu iddia ederken yetkililer henüz yaralı ya da ölü olmadığını söyledi. Daha önce yıkım kararı alınan Boyner binasında müşteri ve çalışanlar varken çalışma sürdürülüyordu.

'AVM NORMAL ÇALIŞMA DÜZENİNE DÖNDÜ'

Çökmeyle ilgili Zafer Plaza yönetimi tarafından bir açıklama yapıldı. Öğle saatlerinde meydana gelen çömkmenin ardından olay yerine gelen AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinin gerekli önlemi aldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. AVM'miz kısa süreliğine ziyaretçilere kapatılmıştır. İçeride bulunanlar tahliye edilmiştir. Şu saat itibariyle AVM normal çalışma sürecine dönmüştür. Olayın sebebiyle ilgili detaylı incelemeler başlatılmıştır."(HABER MERKEZİ)

 

Etiketler bursa avm çökme