Bulgarlar Edirne'ye gelmeye başladı: 'İşler daha da artacak'

Noel tatiline giren Bulgarlar, soluğu Edirne'de alıyor. Günübirlik gezmeye ve alışverişe gelen Bulgarlar da esnaf da durumdan memnun.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Bulgaristan’da 23 Aralık'ta tatile çıkanlar Türkiye’ye gelmeye başladı. Günü birlik Edirne’ye gelen Bulgarlar, en çok alışveriş yapmayı tercih ediyor.

Edirne'de dükkanların olduğu sokaklarda bu dönemde hareketlilik yaşanıyor.

'PARALARI BİZE GÖRE DAHA KIYMETLİ'

Geçen yıla göre Edirne çarşısında daha sakin bir hava olsa da esnaf ilgiden memnun. Önümüzdeki günlerde bu ilginin daha da artmasını bekleyen esnaf, hazırlıklarını da buna göre yapmış durumda.

Edirne’de konfeksiyon mağazası işleten Metin Barmanbay, komşunun Noel tatilinin başladığını ve pazartesi günü itibariyle bir hareketlilik başladığını söyledi. Barmanbay, işlerinin iyi olduğunu söyleyerek, “Geçen sene ile kıyaslarsak değişen bir şey yok bizim açımızdan. Geçtiğimiz yıl da aynı insan yoğunluğunu yaşadık. Şu anda da yoğunluk var. Bulgaristan’ın yaşadığı büyük bir bayram dönemi var. Aynı bizim Ramazan ve Kurban bayramımız gibi ama onlar daha coşkulu kutluyorlar. Paraları da bize göre kıymetli, gezmeye gelmişken alışveriş de yapıyorlar" dedi.

Bulgaristan’dan gelen Katya Petır, hem alışveriş hem tatil yaptığını söyledi. 

'TATİLİN KEYFİNİ EDİRNE’DE GEZEREK ÇIKARIYORUM'

Bulgaristan’ın Filibe kentinden Edirne’ye alışverişe gelen Katya Petır, 23 Aralık’ta bayram tatiline çıktıklarını belirterek, Edirne’ye gezmeye ve alışveriş yapamaya geldiklerini söyledi. Türkiye’nin kendilerine göre ucuz olduğunu ve bahaneyle gezdiklerini de belirten Petır, “Buradan bir deri ceket aldım, ailemle tatilin keyfini Edirne’de gezerek çıkarıyorum. Günübirlik olarak geldik, daha sonra yine Filibe’ye döneceğiz" diye konuştu.

'DAHA DA İYİ OLACAK'

Edirne’de esnaflık yapan Yusuf Çimen ise,  “Şu an onların bayramı. Burada alışveriş yapıyorlar ve gezmeye geliyorlar. Geçen yıla göre biraz daha iyi işlerimiz. Ama umudum var, tatilleri yeni başladı ve daha fazla kişinin geleceğini tahmin ediyorum. İşlerimiz güzel ama gerçek yoğunluk daha başlamadı bence" ifadelerini kulladı.