Bulgaristan'da 400 kilodan fazla eroin bulundu, iki Türkiye vatandaşı gözaltında

Bulgaristan'da mermer levhaların içindeki deliklere gizlenmiş en az 400 kilogram eroin bulundu. İki Türk vatandaşı gözaltında.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bulgaristan polisi, ülkeye mermer levhaların içinde saklanmış şekilde İran'dan getirilen en az 400 kilogram eroini ele geçirdi. Özel Savcı Valentina Madzharova, ele geçirilen eroinin piyasa değerinin 16 milyon dolar olduğunu ve iki Türk vatandaşının uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlandığını açıkladı. Operasyonun, ABD ve Avrupalı yetkililerle işbirliği içinde yapıldığı aktarıldı.

HER LEVHAYA 3-4 KİLOGRAM EROİN SAKLAMIŞLAR

Açıklamaya göre söz konusu mermer levhalar, İran'dan Bulgaristan'ın Varna Limanı'na dört konteynerle nakledildi. Buradan da güneydeki Sliven kentinde bulunan bir depoya götürüldü. Her bir mermer levhanın içindeki deliklerde 3 ila 4 kilogram eroin saklandığı belirtildi. Buna göre, şu ana dek levhalardan en az 4oo kilogram ağırlığında eroin çıkarıldı. Bulgar yetkililerin, işlem tamamlandığında 500 kilograma ulaşılmasını beklediği aktarılıyor.

OPERASYON AB VE ABD İLE ORTAK

Savcı Madzharova, basın açıklamasında "İran kaynaklı olup Batı Avrupa'da dağıtılması planlanan bir eroin kaçakçılığı kanalından söz ediyoruz" dedi. Savcı, Bulgar polisinin ve gümrük yetkililerinin Avrupa ve ABD'den yetkililerle işbirliği içinde dört aydır bir soruşturma yürüttüğünü, iki Türk vatandaşının gözaltına alınıp geniş kapsamlı uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla suçlandığını söyledi.

Asya ve Ortadoğu'dan uyuşturucunun Batı Avrupa'ya kaçırılma rotasında bulunan Bulgaristan'da, şubat ayında da Dubai'den gelen bir konteyner gemisinde 400 kilogram eroin bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler eroin bulgaristan