Bulgaristan 2.8 milyon Covid-19 aşısını imha edecek

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, kullanım tarihi bitmek üzere olan 2.8 milyon doz Covid-19 aşısını imha edeceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, ülkede Covid-19'a karşı aşılamaya 'ilginin sıfır olduğunu' söyleyerek 2.8 milyon doz aşıyı imha edeceklerini açıkladı. Bakanlık, 'talep görmemesi nedeniyle ülkede Covid-19 aşı stoklarının artığını ve tarihi geçmek üzere olan aşıların imhasının kaçınılmaz olduğunu' bildirdi.

AA'nın haberine göre, Sağlık Bakanı Asen Mecidiev, basına yaptığı açıklamada, “Aşılamaya ilgi sıfır. Kullanım tarihi bitmek üzere olan 2.8 milyon aşıyı imha etmek zorundayız" ifadelerini kullandı. Mecidiev, 'salgının yoğunluğunun geçmesi üzerine ülkedeki başlıca hastanelerde artık nerdeyse kimsenin uğramadığı aşılama birimlerini kapattıklarını' kaydetti.

'2023 BİTENE KADAR 8 MİLYON AŞI DAHA İTHAL ETMEK ZORUNDAYIZ"

Son kullanım tarihi 2022 yılında dolan 2 milyon doz aşının imhası sonrası, bu yıl da 2 milyon 800 bin doz aşının süresinin daha sona ermek üzere olduğunu belirten Bulgaristan Sağlık Bakanı, 'salgının yoğun döneminde Avrupa Birliği’nin (AB) eşgüdümlü mücadele politikasına istinaden Bulgaristan’ın bu yılın sonuna dek 8 milyon aşı daha ithal etmek zorunda olduğu, sözleşmeye bağlanmış bu ithalatın bir kısmının peşin ödendiği' bilgisini paylaştı.

Sağlık Bakanı Mecidiev, bu ithalatın 'gereksiz masraf olduğunu, Covid-19'un yeni versiyonlarına karşı etkin olmayan bu aşıların zorunlu imhasının kaçınılmaz bir ilave masraf olacağını' söyledi. Mecidiev, !sorunu tüm ciddiyeti ile AB Komisyonu'na bildirdiklerini ancak oradan halen yanıt gelmediğini' de sözlerine ekledi.

Bulgaristan, AB içinde Covid-19'a karşı aşılanma oranı en düşük ülkeler arasında yer alıyor. Ülkede salgında yaklaşık 39 bin kişi hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)