Buckingham Sarayı'nın kapısına araba çarptı, bir kişi gözaltına alındı

İngiltere'nin başkenti Londra'da kraliyet ailesinin yaşadığı Buckingham Sarayı'nın kapılarına bir araç çarptı. Olay yerinde bulunan şüpheli bir erkeğin gözaltına alındığı açıklandı.

Fotoğraf: Reuters/ Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Krallık hükümdarlarının yönetim merkezi ve Londra'daki ikametgâhı olarak bilinen Buckingham Sarayı'nın kapısına araba çarptı. Londra'nın merkezindeki sarayın dışında yaşanan olayın ardından polis şüpheli bir erkeği gözaltına aldı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde de sarayın ön kapısı önünde bir aracın durduğu görüldü. İngiltere basınına konuşan bir görgü tanığı 'büyük bir çarpma sesi' duyduğunu anlatırken, polis, olayın cumartesi sabah erken saatlerde yaşandığı bilgisini verdi. 

ŞÜPHELİ HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Londra polisinden yapılan açıklamada, "Silahlı memurlar, suç teşkil eden hasar şüphesiyle olay yerindeki bir erkeği gözaltına aldı. (Şüpheli) hastaneye götürüldü. Yaralanma olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor" ifadeleri kullanıldı. Olayın nasıl yaşandığı ile ilgili incelemenin sürdüğü ifade edilirken, Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada da olay sırasında hiçbir kraliyet ailesi mensubunun sarayda olmadığı ve hasar gören kapıların onarıldığı belirtildi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)