'Bu elbise ne renk?' paylaşımı viral olmuştu: 'Cinayete teşebbüs'le suçlandı

Eşinin annesinin giydiği bir elbiseyi 2015 yılında sosyal medyada paylaşarak gündem olan Keir Johnston, eşine şiddet uygulamak ve öldürmeye teşebbüs etmekle suçlandı. Johnston, ön duruşmaya çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnternette eşinin annesinin mavi-siyah mı beyaz-sarı mı olduğu konusunda tartışma yaratan elbisesini paylaşarak viral olan İskoçyalı Keir Johnston, erkek şiddeti ve cinayete teşebbüsle suçlandı. Johnston, eşini öldürmeye çalıştığı iddiasıyla yargılanıyor.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, 2015 yılında eşinin annesinin bir düğünde giydiği elbiseyi sosyal medyada paylaşarak gündem olan 38 yaşındaki Johnston'ın 11 yıldır eşine şiddet uyguladığı iddia edildi. 10 Temmuz Pazartesi günü Glasgow'da görülen ön duruşmada hakim karşısına çıkan Keir Johnston, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti. Johnston'ın yargı sürecinin 2024 yılında başlayacağı açıklandı.

FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK ŞİDDET İDDİASI

Johnston, dava kapsamında, eşiyle birlikte yaşadığı Inner Hebrides bölgesindeki evinde eşine defalarca şiddet uygulamak ve eşini öldürmeye teşebbüs etmekle suçlandı. Nisan 2019 ve Mart 2022 tarihlerini kapsayan iddialara göre, Johnston, eşini defalarca darp etmiş, öldürmekle tehdit etmiş, arkadaşlarından ve ailesinde uzaklaştırmaya çalışmıştı. 

Yargı sürecine ilişkin bilgi paylaşan savcılar, 'çiftin ilişkisinin Johnston'ın eşine yönelik bir dizi saldırısına evrildiğini ve Johnston'ın son olarak eşini öldürmeye teşebbüs ettiğini' bildirdi. (DIŞ HABERLER)