Brüksel'deki terör saldırısını IŞİD üstlendi

IŞİD, Brüksel'de EURO 2024 elemeleri için kentte bulunan iki İsveç vatandaşının katledildiği saldırıyı resmen üstlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 16 Ekim'de Belçika'nın Başkenti Brüksel’de, 45 yaşındaki Abdesalem Lassoued’in iki İsveç vatandaşını öldürüp birini de ağır yaraladığı saldırıyı IŞİD üstlendi.    

IŞİD’in 'haber ajansı' olarak faaliyet gösteren Amak, Brüksel’deki saldırıyı örgütün üstlendiğini duyurdu. Buna göre saldırı, IŞİD’in “uluslararası koalisyon ülkelerinin vatandaşlarını hedef alma çağrısı” kapsamında yapıldı.

Ne olmuştu?

Brüksel'de 16 Ekim Pazartesi günü yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde silahla rastgele ateş açtı. Görüntülerde, saldırganın birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği, ateş etmeye orada da devam ettiği ve ardından gözden kaybolduğu görüldü.

Saldırı sonucu ölen iki kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi. Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, olayın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, şüphelinin Kasım 2019'da Belçika'da sığınma başvurusu yapmış 45 yaşındaki Tunuslu bir erkek olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)