Savcılık doğruladı: Brüksel'deki saldırıyı düzenleyen kişi öldürüldü

Belçika İçişleri Bakanı Verlinden, Belçika'da bir kafede polis tarafından vurulan kişinin yakınlarında bulunan otomatik silahın dün akşam gerçekleştirilen saldırıda kullanılanla aynı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki İsveç vatandaşının ölümüne sebep olan silahlı saldırının failini arayan polisin bir kafede bir kişiyi vurduğu açıklandı. Federal Savcılık, hastaneye kaldırılan kişinin saldırının faili olduğunu ve öldüğünü doğruladı.

Reuters'ın aktardığına göre, Belçika basınına yansıyan haberlerde, polis tarafından Schaerbeek'teki bir kafede vurulan kişinin saldırının faili olduğu ve hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Belçika Kriz Merkezi, federal savcılığın şüphelinin öldüğünü teyit ettiğini bildirdi.

'BULUNAN SİLAH KULLANILAN SİLAHLA UYUŞUYOR'

VRT TV kanalı, saldırganın bir kafede bulunarak vurulduğunu aktarırken, savcılık vurulan kişinin aranan şüpheli olup olmadığının teyit edilmesini beklediklerini bildirmişti. VRT TV'ye konuşan Belçika İçişleri Bakanı Annelis Verlinden de Brüksel'de gözaltına alınan kişinin yakınlarında bulunan otomatik silahın dün akşam gerçekleştirilen saldırıda kullanılanla aynı olduğu bilgisini vermişti. Verlinden, vurulan kişinin yoğun bakımda olduğunu açıklamıştı.

Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close de kentte vurularak gözaltına alınan kişinin saldırının faili olabileceğini söylemişti. Close, Schaerbeek bölgesindeki bir kafede yaşanan olaya ilişkin olarak, "Şüpheli etkisiz hale getirilmiş gibi görünüyor" demişti.

Ne olmuştu?

Belçika'nın başkenti Brüksel'de 16 Ekim Pazartesi günü yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde silahla rastgele ateş açtı. Görüntülerde, saldırganın birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği, ateş etmeye orada da devam ettiği ve ardından gözden kaybolduğu görüldü.

Saldırı sonucu ölen iki kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi. Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, olayın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, şüphelinin Kasım 2019'da Belçika'da sığınma başvurusu yapmış 45 yaşındaki Tunuslu bir erkek olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)