'Bridget Loves Bernie' oyuncusu David Birney öldü

Oyuncu David Birney, Alzheimer nedeniyle öldü. Birney, 83 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Bridget Loves Bernie" dizisiyle tanınan oyuncu David Birney, Santa Monica'daki evinde öldü. Michele Roberge, 83 yaşındaki oyuncunun ölüm nedeninin 5 yıldır mücadele ettiği Alzheimer hastalığı olduğunu söyledi.

Washington DC'de doğan David Birney, Cleveland'da büyüdü. Birney, ilk olarak, 1967'de New York Shakespeare Festivali'nde "A Comedy of Errors"ın yapımında sahne aldı. 1969'da Molière'in "The Miser" oyunuyla Broadway'e adım atan Birney, “The Playboy of the Western World”, “Amadeus”, “Much Ado About Nothing”, “Hamlet”, "An Enemy of the People", "Antigone", "The Good Woman of Setzuan", "Amadeus" ve “A Moon for the Misbegotten” oyunlarında rol aldı.

1960'ların sonlarında bir dizi televizyon dizisinde yer almaya başlayan Birney, CBS durum komedisi olan "Bridget Loves Bernie" dizisiyle tanınmaya başlandı. Birney, "Bridget Loves Bernie"den sonra TV filmleri ve dizilerde yer almaya devam etti. 1976 dizisi "The Adams Chronicles"da John Quincy Adams olarak yer alan oyuncu, aynı yıl "Serpico" filminin televizyon uyarlamasında da rol aldı. 2007 yılına kadar dizilerde rol almaya devam eden Birney, son olarak “Without a Trace” dizisine konuk oyuncu oldu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)