Brezilya’da sel ve heyelanlar: Ölü sayısı 54’e yükseldi

Brezilya’nın güneydoğusunda etkili olan şiddetli yağış, sel ve heyelanlar nedeniyle son bir hafta içinde 53’ü Sao Sebastiao şehrinde olmak üzere 54 kişi yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya’nın güneydoğusundaki Sao Paulo eyaletinde 18 Şubat’tan bu yana etkili olan şiddetli yağış, sel ve heyelanlar sebebiyle 54 kişi hayatını kaybetti.

Reuters’ın haberine göre, yaşanan sel ve heyelanlar nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı bugün erken saatlerde açıklandığı 50’den 54’e yükseldi. Can kayıplarının 53’ü Sao Sebastiao şehrinde yaşandı. 

Sao Paulo eyaleti yetkililerinin açıklamasına göre, arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü eyalette, sel ve toprak kaymaları sebebiyle bin 815 kişi evsiz kaldı. Kayıp olan 30’dan fazla kişi için başlatılan arama çalışmaları ise sürüyor. 

Ne olmuştu?

São Paulo Valisi Tarcisio Gomes de Freitas, 18 Şubat’tan bu yana eyalette etkili olan şiddetli yağış, sel ve heyelanlar sebebiyle Sao Paulo'ya bağlı Ubatuba, Sao Sebastiao, llhabela, Caraguatatuba ve Bertioga kentlerinde acil durum ilan edildiğini açıklamıştı.

Freitas, şiddetli yağışların devam ettiği eyaletteki son duruma ilişkin açıklamasında, sel ve toprak kayması nedeniyle 228 kişinin tahliye edildiğini açıklamış ve afet bölgesine 1,5 milyon dolar yardım yapıldığını duyurmuştu.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva de 21 Şubat'ta bölgeyi ziyaret etmiş, helikopterle havadan incelemede bulundu. Ziyaret öncesi açıklama yapan Lula da Silva, “Devletin bütün birimleriyle bir araya geleceğiz ve toplumsal dayanışmayla yaralılara sahip çıkacağız. Kayıpları arayacağız ve bölgedeki yolları, enerji ve telekomünikasyon bağlantılarını eski haline getireceğiz” demişti. (DIŞ HABERLER)