Brezilya’da sel ve heyelanlar: 36 kişi hayatını kaybetti

Brezilya’nın güneydoğusunda etkili olan şiddetli yağışların sebep olduğu sel ve heyelanlarda 36 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Brezilya’da yaşanan şiddetli yağış, sel ve heyelanlar sebebiyle 36 kişi hayatını kaybetti. Konuyla ilgili açıklama yapan Sao Paulo eyalet yetkilileri, ülkenin güneydoğusunda etkili olan şiddetli yağışların sebep olduğu sel ve toprak kaymalarında 36 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin bölgeden tahliye edildiğini duyurdu. 

Reuters’ın haberine göre, şiddetli yağışların etkili olduğu bölgelerdeki arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, yağışlar, sel ve heyelanlar sebebiyle ulaşılamayan bölgelere ulaşma ve bu bölgelere giden yolları açma çalışmaları da sürüyor. 

Meteorologlar, şiddetli yağışların Sao Paulo’nun kıyı kesimlerinde devam edeceğini tahmin ediyor. Bölgede devam eden şiddetli yağışlar ise arama-kurtarma ve itfaiye ekiplerinin çalışmalarını zorlaştırıyor. 

‘EŞİ GÖRÜLMEMİŞ, AŞIRI BİR HAVA OLAYI’

Şiddetli yağışların devam ettiği ülkede, federal hükümet yağışlardan etkilenen kişilere yardım sağlamak, altyapıyı tamir etmek ve yeniden inşa çalışmalarına başlamak üzere pek çok bakanlığa görev verdi. Sao Paulo eyalet yetkilileri de uzmanların ‘eşi görülmemiş, aşırı bir hava olayı’ olarak nitelendirdiği şiddetli yağışların ardından altı şehirde 180 günlük ‘acil durum’ ilan etti. 

Latin Amerika’nın en büyük limanı olan Santos Limanı’nın çalışması da hızı saatte 55 kilometreye varan fırtınalar sebebiyle sekteye uğradı. (DIŞ HABERLER)