Brezilya'da okula silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda bir öğrenci hayatını kaybetti, üç öğrenci yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Brezilya'nın en büyük şehri Sao Paulo'da bir okulda silahlı saldırı düzenlendi. Şehir yönetimi, saldırıya ilişkin açıklama yaparak, olayda bir öğrencinin hayatını kaybettiğini, üç öğrencinin yaralandığını bildirdi. Şehrin doğusundaki Sapopemba mahallesinde yaşanan saldırının faili gözaltına alındı.

Reuters'ın haberine göre, yerel yönetimden saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Sao Paulo hükümeti, pazartesi günü Sapopemba Devlet Okulu'nda gerçekleşen saldırıdan dolayı derin üzüntü duyuyor ve kurbanların ailelerinin duygularını paylaşıyor" ifadeleri kullanıldı.  

ÖĞRENCİLERDEN BİRİ KAÇARKEN YARALANDI

Yerel yönetimden yapılan açıklamaya göre, silahlı saldırgan, üç öğrenciyi vurarak yaraladı. Yaralı öğrencilerden biri hayatını kaybederken ikisi hastaneye kaldırıldı. Dördüncü öğrencinin ise saldırıdan kaçarken yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Mart ayında da Sao Paulo'da bir okula giren bıçaklı bir saldırgan bir öğretmeni öldürmüş, üç öğretmen ve bir öğrenciyi yaralamıştı. Nisan ayında ise güneydeki Santa Catarina eyaletinde bir kreşe giren baltalı bir saldırgan dört çocuğu öldürmüş, en az beş çocuğu yaralamıştı. (DIŞ HABERLER)