Brezilya'da misafirhanede yangın: En az 10 ölü

Brezilya'nın Porto Alegre kentinde ruhsatsız işletilen bir misafirhanede yangın çıktı. 10 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı yangının ardından kayıp kişiler için arama çalışması başlatıldı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Brezilya'nın güneyindeki Porto Alegre kentinde bir misafirhanede bugün yerel saatle sabah saatlerinde yangın çıktı. Rio Grande do Sul Eyalet İtfaiyesi, yangında en az 10 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını açıkladı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, kayıp kişiler için başlatılan arama çalışmalarının devam ettiği bilgisi verildi. Eyalet İtfaiyesi, yangına ilişkin açıklamasında, ekiplerin saat 02.00 sıralarında ihbar aldığını, yangını iki saat içinde söndürdüğünü belirtti. CNN Brezilya'ya konuşan itfaiye yetkilisi Lucio Junes da Silva, adli tıp personelinin olay yerinde olduğunu ve hayatını kaybeden kişilerin cesetlerinin misafirhaneden çıkarıldığını söyledi. Da Silva, yangının olası sebepleri konusunda halen bilgi olmadığını kaydetti.

İtfaiyenin açıklamasına göre, tesisin misafirhane olarak işletilmek üzere bir ruhsatı ya da yangın anında yapılması gerekenlerin detaylandırıldığı bir yangınla mücadele planı bulunmuyordu. İtfaiye, binadaki odaların birbiriyle çok yakın olduğunu, bunun alevlerin hızla yayılmasına sebep olduğunu ve konukların kaçmasını zorlaştırdığını belirtti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)