Brezilya'da Bolsonaro destekçisi Lula'nın seçim görevlisini öldürdü

Brezilya'da Devlet Başkanı Bolsonaro'nun destekçilerinin solcu lider Lula'nın seçim kampanyalarını hedef aldığı belirtildi. Lula'nın seçim kampanyacısı Marcelo de Arruda'nın öldürüldüğü açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'da ekim ayında yapılacak seçimler öncesi eski Devlet Başkanı Lula da Silva'ya destek artarken mevcut Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun destekçisinin bir İşçi Partisi üyesini öldürmesi ülkede gerilimi tırmandırdı.

The Guardian'ın haberine göre, Lula'nın seçim kampanyası görevlilerinden İşçi Partili Marcelo de Arruda'nın Foz do Iguaçu kentindeki doğum günü partisinde Bolsonaro destekçisi bir saldırgan tarafından vurulduğu açıklandı.  Söz konusu saldırı sonrası Lula'dan "hoşgörü ve barış" çağrısı yapılırken Devlet Başkanı Bolsonaro ise "şiddet yanlılarının desteğini istemediğini" söyledi.

İnsan hakları savunucuları ise saldırının münferit olmadığı, Bolsonaro'nun açıklamalarının saldırganları cesaretlendirdiği görüşünde. Brezilya Ulusal İnsan Hakları Konseyi Başkanı Darci Frigo, "Bolsonaro solu ortadan kaldırmaya karar verdi ve bunu yaparken destekçilerinin şiddet kullanmasına izin verdi" dedi.

'SALDIRILAR SEÇİM STRATEJİSİ'

Rio de Janeiro Üniversitesi'nde siyasi şiddet araştırmaları yürüten Felipe Borba ise Bolsonaro'nun seçim anketlerinde oyları düşerken sokaktaki muhalif kampanyacıları korkutmak istediğini ifade etti. Borba, "Bolsonaro rakiplere karşı şiddet kullanımını bir seçim stratejisinin parçası olarak teşvik ediyor ve odak noktasını, ülkenin gerçek sorunlarından uzaklaştırmak için yapıyor" dedi.

Haberde, ülkede bu yıl siyasi hedefli saldırıların iki yıl önce belediye seçimlerinin olduğu dönemden çok daha yüksek olduğuna dikkat çekildi. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler brezilya bolsonaro