Brezilya'da apartman çöktü: 8 ölü

Brezilya'nın kuzeydoğusunda bir apartmanın çökmesi sonucu en az sekiz kişi hayatını kaybetti. Beş kişinin kayıp olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Brezilya'nın kuzeydoğusunda apartman çöktü. Aralarında 8 ve 5 yaşlarında iki çocuğun da olduğu en az sekiz kişi hayatını kaybetti.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, olaya ilişkin açıklama yapan yetkililer, beş kişinin de kayıp olduğunu bildirdi. 7 Temmuz Cuma günü yerel saatle 21.30 itibarıyla, yıkılan apartmandan dört kişi sağ kurtarıldı. Pernambuco eyaletinin Recife kentinde yaşanan olayın ardından apartmanda başlatılan arama-kurtarma çalışması devam ediyor. 

PERNAMBUCO İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Brezilyalı yetkililer, konuya ilişkin açıklamalarında, dört katlı binanın dün yerel saatle 6.35 sıralarında çöktüğünü, olay sırasında pek çok kişinin uykuda olduğunu belirtti.

Binanın çökme sebebi henüz netlik kazanmazken, Pernambuco Valisi Raquel Lyra, dün erken saatlerde bir açıklama yaparak eyalette daha fazla yağış beklendiğini kaydetti ve halkın güvenli yapılara erişimlerinin olduğundan emin olmalarını tavsiye etti. (DIŞ HABERLER)