BP, 800 milyon dolar ek gelir vergisi ödeyecek

British Petroleum, bu yılın üçüncü çeyreğinde 8,15 milyar dolar kâr etti. Enerji krizi nedeniyle İngiltere'de çıkan ek gelir vergisi kapsamında şirketin 800 milyon dolar vergi ödeyeceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP), bu yılın üçüncü çeyreğinde 8,15 milyar dolar kâra ulaştığını açıklandı.

AA'nın aktardığına göre BP’den yapılan açıklamada, artan enerji fiyatları nedeniyle şirketin bu yılın üçüncü çeyreğinde kârının geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki katından fazla artarak 8,15 milyar dolara yükseldiği belirtildi.

BP’nin açıklamasında şirketin Kuzey Denizi’ndeki operasyonları için 2,5 milyar dolar, bir defaya mahsus ek gelir vergisi için de 800 milyon dolar ödemesinin planlandığı ifade edildi.

İngiliz hükümeti, bu yılın mayıs ayında enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle kârları da artan enerji şirketlerinden bir kereye mahsus ek gelir vergisi alınması yönünde karar almıştı.

İngiliz Hazinesi’nin tahminlerin göre, ülkede bu yıl bir defaya mahsus alınacak ek verginin toplamının yaklaşık 17 milyar sterlin seviyesine ulaşması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)