Bozkurt'ta sel ve ölüm böyle gelmiş

Bozkurt'ta onlarca kişinin ölümüne neden olan sele ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Çay yatağının daraltılması ve üzerindeki köprünün doğa şartlarına uygun olmamasının sonuçları açıkça görülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı Karadeniz'deki selde ölenlerin sayısı 70'e yükseldi. Arama çalışmalarıyla birlikte can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Gazeteci Alican Uludağ'ın Bozkurt'taki sele ilişkin Twitter hesabından paylaştığı yeni görüntüler ise insan eliyle felakete nasıl davetiye çıkarıldığını bir kez daha ortaya koydu. Uludağ "Bozkurt'taki sel sularının Ezine Çayı üzerindeki beton köprünün tomruklarla tıkanması sonucu kenarlardan ilçe merkezine doğru akmasına ilişkin yeni görüntü. Eğer köprü kemerli veya daha yüksek yapılsaydı, çay yatağı daraltılmasaydı felaketin boyutu bu kadar yüksek olmayabilirdi.


Bozkurt'ta onlarca kişinin öldüğü sel felaketinin ilçe merkezine yönetildiği an. Önce demir köprü yıkılıyor, ardından bu köprü arkasındaki tomruklarla aşağıdaki köprünün altını tıkıyor. Geçiş alanı bulamayan sel suları soldan ilçe merkezine akıyor" diye yazdı. 


(HABER MERKEZİ)