Boşandığı eşini yakarak katleden Çinli erkek idam edildi

TikTok'un Çin versiyonu Douyin'in fenomenlerinden Lamu isimli kadını ateşe vererek öldüren eski eşi Tang Lu, idam edildi.

Fotoğraf: Çin Merkez Televizyonu (CCTV)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski eşini canlı yayın sırasında ateşe vererek öldüren Çinli erkek idam edildi.

BBC'nin haberine göre, Lamu isimli kadın, TikTok'un Çin versiyonu Douyin'de tanınmış bir sosyal medya fenomeniydi. Yüz binlerce takipçisi olan Lamu Sichuan eyaletinin dağlarındaki hayatıyla ilgili videolar çekiyordu.

İki çocuk annesi Lamu’nun, evliyken eşi Tang Lu’nun uyguladığı şiddet hakkında polise şikayette bulunduğu, ancak polis tarafından bunun bir aile meselesi olduğunun söylendiği belirtildi. 

Haziran 2020'de Lamu, mahkeme kayıtlarına göre kendisine şiddet uyguladığı belirtilen Tang'dan boşandı. Lu, boşandıktan yaklaşık üç ay sonra Lamu’yu ateşe verdi. Vücudunun yüzde 90'ında yanıklar oluşan Lamu olaydan iki hafta sonra öldü.

Lu mahkeme tarafından suçunun "son derece zalimce" ve toplumsal etkisinin "son derece kötü" olduğu gerekçesiyle idama mahkum edildi.

Lamu (Fotoğraf: Douyin)

2016'DA SUÇ OLARAK KABUL EDİLDİ

Dava ülke çapında öfkeye neden oldu ve kadına yönelik şiddetle ilgili yeni bir tartışma başlattı. Yapılan bir anket, Çinli kadınların dörtte birinin aile içi şiddete maruz kaldığını gösteriyor.

Aile içi şiddet 2016 yılında Çin’de suç olarak kabul edildi, ancak özellikle kırsal alanlarda yaygınlığını korumaya devam ediyor.

Lamu’nun binlerce takipçisi Douyin hesabına mesaj bırakırken, sosyal medya platformu Weibo'nun milyonlarca kullanıcısı daha sonra sansürlenen hashtag'lerle adalet çağrısında bulundu.

Çin’de bir kesim, boşanmak isteyen çiftler için kısa süre önce getirilen 30 günlük zorunlu “sakinleşme” süresinin kadınların istismarcı ilişkilerden ayrılmasını zorlaştırabileceğini belirtiyor. (DIŞ HABERLER)