Borusan Müzik Evi sezonu açıyor

Çağdaş müzik alanında Avusturya’nın en köklü müzik grupları arasında yer alan ensemble XXI. jahrhundert, 9 Kasım Perşembe günü saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ernst Krenek’in “her birini ayrı ayrı dinlemek kadar bir arada dinlemek de büyük bir zevk” dediği, Viyana müzik kültürüne özgü yüksek bir teknik düzeyi ve ses kalitesini temsil eden solistler topluluğu ensemble XXI. jahrhundert (EXXI), yeni sezonda Borusan Müzik Evi’nin ilk konuğu oluyor.

Onur Türkmen ve Petra Stump-Linshalm’a kendileri tarafından sipariş verilen eserlerin Türkiye prömiyerleri ile EXXI, 9 Kasım Perşembe günü saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde olacak.

NOVA MUZAK SERİSİ YENİDEN BORUSAN MÜZİK EVİ’NDE

Kod Müzik işbirliğiyle hayata geçirilen Nova Muzak serisi 25 Kasım Cumartesi saat 21.00’de yeniden Borusan Müzik Evi’nde olacak. Serinin 36’ncısında, Avustralya’nın en kült gruplarından biri, The Necks yer alacak. Chris Abrahams, Tony Buck ve Lloyd Swanton’dan oluşan grubun müziği, büyüleyici bir biçimde yavaş yavaş çözülen uzun soluklu doğaçlamalara sahip.

İTALYAN OPERALARINDAN OLUŞAN BİR SEÇKİ

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 16 Kasım Perşembe saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’ndeki konserde Mozart, Verdi, Rossini ve Respighi’nin yapıtlarından oluşan bir program sunacak. Henüz 14 yaşındayken doğduğu şehir olan Kahire’den Milano’ya, La Scala Tiyatrosu’nun akademisine giden ve BBC Radyo 3’ün yeni kuşak sanatçılarından biri olarak seçilen Fatma Said, bu gecenin solisti olarak Carlo Tenan yönetimindeki BİFO dinleyicileriyle buluşacak.

Konser öncesinde Aydın Büke ve Serhan Bali, Zorlu PSM’deki Meydan Fuaye alanında saat 19.00-19.30 arasında konser üzerine söyleşi gerçekleştirecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)