Borusan Gemlik fabrikasında işçiler sendika hakkı için iş bıraktı: 4 işçi kovuldu, diğerleri tehdit edildi

Gemlik'te faaliyet gösteren Borusan fabrikasındaki işçiler sendikalaşmak istedi. İşveren, sendika yetki hakkı kazanmışken 4 işçiyi işten çıkardı. Bunun üzerine işçiler, iş bıraktı.

4 işçinin işten çıkarılması üzerine basın açıklaması yapıldı.
Google Haberlere Abone ol

BURSA - Bursa'nın Gemlik ilçesinde faaliyet gösteren Borusan Lojistik A.Ş'de sendikalaşmak isteyen işçilerden 4 kişi isten çıkarıldı. İşverenin diğer işçileri de isten çıkarmakla tehdit etmesine karşı işçiler dün iş bıraktı. İşçilerin eylemleri, bugün de devam ediyor. 

işçiler, kötü çalışma koşullarından ve işverenin tehditlerinden şikayetçi. 

'FABRİKADA İŞ KANUNA AYKIRI ÇALIŞMALAR OLUYOR'

Borusan Lojistik A.Ş.'de çalışan işçiler, maaş adaletsizliği, fazla çalışma saatleri nedeniyle Liman-İş sendikasına üye oldu. Sendika iş yerinde yetkiyi alma seviyesine geldi. Ancak sendikalaşmaya karşı olan işveren, sendikaya üye olan 4 işçiyi 20 Mart'ta işten çıkardı. Sendika işçilerle birlikte basın açıklaması yaptı. İşveren, bunun üzerine diğer işçileri de işten çıkarmakla tehdit etti. Tehditlere karşı işçiler, fabrikada işi durdurdu.

Liman-İş sendikası Gemlik Temsilcisi Ahmet Göral, "İşçiler kendi kararlarıyla işi bıraktı. Biz de işçileri destekliyoruz. İşverenin tehditleri nedeniyle işler buraya kadar geldi. Bölgedeki üç fabrika da bu eylemden etkileniyor" diye konuştu.

Fabrikada iş kanununa aykırı çalışmaların olduğunu belirten Göral, "Gece çalışma saati kanuna göre 8 saatle sınırlıyken Borusan liman fabrikasındaki 14 saat süreyle çalışmalar oluyor. Haftalık izinleri verilmiyordu. Ücret politikasında da adaletsizlik yapılıyor. Diğer fabrikalardaki ücret ve sosyal haklar bu fabrikada verilmiyor. İşçiler üçte biri kadar haklarını alabiliyor burada" dedi.

Göral, işten atılan işçiler geri alınana kadar eyleme devam edeceklerini söyledi.