Borsa'daki küçük yatırımcı dostu, 'güven veren' patronlar

Dünya yazarı Barış Erkaya, Borsa hareketliliğinde şirketlerin hareketlerini inceledi, kendi şirketinin hisselerini alarak küçük hissedarları koruyan patronların listesini yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya yazarı Barış Erkaya, Borsa'da 13-23 Eylül tarihleri arasında yaşanan çalkantıda, bazı şirketlerin hisse sahibi küçük yatırımcıları korumak adına kendi hisseleri ile işlem yaptıklarını yazdı. Borsa'nın güvenilirliğinin sorgulandığı bu zor dönemde, yatırımcısına sahip çıkan şirketlerin listesini yayınlayan Erkaya, bu tutumun yatırımcıların psikolojisi üzerinde ciddi etkiler yarattığını belirtti. 

Erkaya'nın "Borsa çalkalanırken kendi hissesine sahip çıkan patronlar" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Görüldüğü üzere tahtalara patron destekleri bazı hisselerde satışların yoğunlaştığı kilit seanslarda tek günde gerçekleşirken bazı hisselerde birkaç gün, bazı hisselerde ise neredeyse her kademeden gerçekleşti. Bu aslında bir hisse senedinin tahtası açısından çok önemli bir detay. Her üç türdeki işlemlerin de o hisse senetlerindeki satıcılara da alıcılara da verdiği çok önemli mesajlar var. Tek seferde güçlü geri alımların satıcılar veya VİOP’ta açığa işlem yapanlar tarafına verdiği güçlü mesaj, her an güçlü bir alımla işleri tersine döndürebileceği mesajı.

Aralıklarla yapılan güçlü alımlar ise hisse senetlerindeki alış-satış dengesinde alıcılar tarafına cesaret verici bir etki yaratıyor. Bu da açıklamanın gelmesiyle ertesi seans veya ertesi gün, hisse senedinde alım veya satım yapacaklar açısında karar verme konusunda önemli bir etki doğuruyor.

Neredeyse her gün yapılan istikrarlı alımlar ise hisse senetlerinin seans içerisinde sürekli olarak destek bulmasını sağlayarak düşen bir piyasada o hisse senedinin yatırımcılarına uzun vadeli de cesaret verici bir detay olarak öne çıkıyor." (YAZININ TAMAMI