Boris Johnson Ukraynalı askerlerle tatbikata katıldı, el bombası attı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere ordusunun Ukraynalı askerlerle düzenlediği tatbikata katıldı. Johnson'ın tatbikatta el bombası attığı görüntülere yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de 7 Temmuz'da istifa eden  Başbakan Boris Johnson en son Ukraynalı askerlerle birlikte katıldığı tatbikatta görüntülendi. İktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçilene dek başbakanlık görevini sürdüren Johnson, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından Ukraynalı askerlerin İngiltere'de eğitilmesi için girişimlerde bulunmuştu. 

Johnson, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İngiltere ordusunun Kuzey Yorkshire'da eğitim verdiği Ukrayna birliklerini ziyaret ettiğini duyurdu. Tatbikata kamuflaj kıyafetleriyle katılan İngiltere Başbakanı'nın paylaştığı görüntülerde el bombası attığı görüldü. 

İngiltere Başbakanı, "Birleşik Krallık, Ukrayna'nın Rus saldırganlığını püskürtmeye devam etmesine yardımcı olmak için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlıdır" ifadelerini kullandı.

Johnson, "Önümüzdeki 4 ay içerisinde yaklaşık 10 bin kişiyi eğitmek istiyoruz. Ukraynalıları silahlarla desteklemek için yaptığımız yatırımı böylece daha da ilerletiyoruz. ABD’liler, Almanlar ve diğer müttefiklerle sağladığımız 6 bin 900 tanksavar silah, yaklaşık 120 zırhlı araç, çok namlulu roket atar sistemleri ve çok daha fazlası ile umarız bu savaşın gidişatı için gerçekten bir fark ortaya koyabilir ve Putin’in Ukrayna’ya yönelik saldırısını püskürtebiliriz” açıklaması yaptı. (DIŞ HABERLER)