Borçka'da tiyatro rüzgarı esecek: Sahnesiz festival başlıyor

Bir tiyatro sahnesi dahi bulunmayan Borçka'da, 2'nci Gençlik Tiyatroları Festivali başlıyor. Okullarda ve kooperatif salonlarında düzenlenecek etkinliklerle Borçka halkı tiyatro ile buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

ARTVİN - Artvin'in Borçka ilçesi bir kez daha tiyatroya doymaya hazırlanıyor. Borçka Belediyesi’nin düzenlediği 2'nci Gençlik Tiyatroları Festivali ile sahnesi olmayan ilçede oyunlar sahnelenecek, atölyeler ve söyleşiler yapılacak. Pazar günü başlayacak ve ilçede tiyatro rüzgarı estirecek festival 7 gün sürecek.

SAHNE YOKSA OKUL SALONLARI VAR

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu BGST Tiyatro, Evinde Tiyatro, Tiyatro Hemhal, Tiyatro Bereze, Kumbaracı 50, Primat Atölye, Artalan Kolektif, Atta Festival, Çek Sanat, Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu, Olası İşler, Assitej Genç Sahne ve Düşler Tiyatrosu Derneği festivalde sahne alacak topluluklar arasında yer alıyor. Tiyatro salonu bulunmayan ilçenin festivalinde, okullar, kreşler, konferans salonları ve kooperatifler sahneye dönüştürülecek. İlçenin dört bir yanına yayılacak etkinliklerle çocuklar, gençler ve yetişkinler tiyatro ile buluşacak.

7 GÜNDE 9 ÇOCUK 9 YETİŞKİN OYUNU

22 Ekim Pazar günü saat 13.00’te Tiyatro Yürüyüşü ile başlayacak festivalin ilk etkinliği Süreyya Karacabey’in 'Tiyatro bir ihtiyaç mıdır?' başlıklı söyleşisi olacak. Festivalin ilk oyununda ise aynı günün akşamında Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) Acarlar Meslek Yüksek Okulu (MYO) Salonu'nda 'Son Çağrı' oyununu sahneleyecek.

Pazartesi günü saat 10.00'da Cumhuriyet İlkokulu, 13.00'da Atatürk İlkokulu'nda Primat Atölye'nin çocuk oyunu 'Beceriksiz Kral'ın Öyküsü' sahnelenecek. Saat 19.00'da ise Acarlar MYO Salonu'nda Artalan Kolektif 'Hatırlarsanız Mahremiyet Demiştik' oyununu sahneleyecek. Salı günkü programda saat 11.00'de Biz Platform 'Aridu' çocuk oyununu Atatürk İlkokulu'nda sahneleyecek. Saat 19.00'da ise Evinde Tiyatro 'Sayın Yargıç' oyunu ile Acarlar MYO'da sahne alacak.

KAPANIŞI KUMBARACI 50 YAPACAK

Çarşamba saat 13.30'da Çek Sanat 'Fırtına' ile Atatürk İlkokulu'nda, saat 18.30'da 'Dev Kurbağa' ile Yeniyol İlkokulu'nda çocuklarla buluşacak. Saat 19.00'da Tiyatro Hemhal 'N'olcak Bu Yusuf Umut'un Hali' oyunu ile Acarlar MYO'da Borçkalılar'ın karşısına çıkacak.

Perşembe günü çocuk tiyatroları Çek Sanat'ın sergileyeceği 'Dev Kurbağa' oyunu ile saat 10.30'da Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, saat 14.30'da da Demirciler İlkokulu'nda sürecek. Saat 16.00'da Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu 'Elbe' oyununu Borçka Turizm Geliştirme Kooperatifi'nde sahneleyecek. Saat 19.00'da ise Olası İşler Tiyatro'nun 'Altın Elma' oyunu Acarlar MYO'da seyirciyle buluşacak.

Cuma günü Assitej Genç Sahne 'Dünyanın En Küçük Hikayesi' oyunu ile saat 10.30'da 7 Mart Kreşi'nde, saat 13.30'da ise Meryem ve Rahmi Acar Konuk Evi'nde çocuklarla buluşacak. Saat 19.00'da ise Tiyatro Bereze 'Hikayeden Memurlar' oyunu ile Borçkalılar'ın karşısına çıkacak.

Festivalin son gününde ise saat 15.00'te Düşler Tiyatrosu 'Cam Kırıkları' oyununu Atatürk İlkokulu'nda sahneleyecek. Festivalin kapanışı ise Kumbaracı 50'nin Acarlar MYO'da sahneleyeceği 'Tek Kullanımlık Hikaye' oyunu ile yapılacak.

Festivalde tiyatro oyunlarının dışında Süreyya Karacabey, Zinnure Türe, Zerrin Yanıkkaya ve Samet Serkan Ünaldı da hikaye anlatıcılığı ve doğaçlama ve yazarlık atölyeleri düzenleyecek.

ORHAN: SANATIN RİTMİNİ DUYURMAK İSTEDİK

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, bu yıl ikinci kez düzenlenen Tiyatro Festivali için heyecanlı olduklarını söyledi. Kısıtlı imkanlar içinde Borçka'yı sanatla buluşturmaya devam ettiklerini belirten Orhan, "Salonumuz olmamasına rağmen, Borçka'nın kalbinde sanatın ritmini duyurmak istedik. Tiyatronun, kültürün ve sanatın her köşede olması gerektiğine inanıyoruz. Bu festivalle, hemşerilerimizin sanatla iç içe geçmesini, tiyatronun büyülü dünyasını keşfetmesini amaçlıyoruz” sözlerini kullandı.