Bolu'da 112 ekibine saldırı

Bolu'da rahatsızlanan yaşlı bir kadına müdahale etmeye çalışan 112 Acil Sağlık ekibi, bir hasta yakınının önce sözlü ardından da silahlı saldırısına uğradı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet bitmek bilmiyor. Bolu kent merkezinde görevli bir 112 Acil Sağlık ekibi dün akşam saatlerinde ihbar üzerine Köroğlu Mahallesi Can Sokak'ta yaşayan 82 yaşındaki hastaya müdahaleye gitti.

İddiaya göre sağlık ekipleri, yakınlarından hasta hakkında bilgi almaya çalıştığı sırada bir kişinin sözlü saldırısına uğradı. Polise haber vererek ambulansın içinde emniyet mensuplarının gelmesini beklemeye başladı. Saldırgan bunun üzerine tabanca ile ambulansa ateş etmeye başladı. Olay yerinden uzaklaşarak karakola giden sağılık ekipleri şahıs hakkında şikayetçi oldu. Polis, sağlık ekiplerine ateş ettiği iddia edilen İ.E.E.'yi (32) gözaltına aldı. Bölgede bulunan 7 adet kurusıkı tabanca mermi kovanının çevresini emniyet bandı ile çeviren ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hasta kadın başka bir ambulansla Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Bolu İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri "Beyaz Kod" verdiklerini ve adli sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti. (AA)