Bolsonaro'nun aşı karşıtı videosu Facebook ve YouTube'dan kaldırıldı

Facebook ve YouTube, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun paylaştığı aşı karşıtı videoyu kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Covid-19 salgınıyla mücadeledeki başarısızlığı ve binlerce kişinin ölümü nedeniyle yargılanması talep edilen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya bir darbe de sosyal medya platformlarından geldi. Aşırı sağcı liderin 'Covid-19 aşılarının AIDS'e yol açtığı' iddiasıyla geçtiğimiz cuma günü paylaştığı video Facebook ve YouTube'dan kaldırıldı.

Bolsonaro söz konusu paylaşımda aşı yaptıran kişilerde AIDS'in daha hızlı ilerlediğini iddia eden komplo teorisinden söz etmiş, İngiliz hükümetinin böyle bir açıklama yaptığını öne süren uydurma bir makalenin okunması tavsiyesinde bulunmuştu. Brezilya lideri, aşı karşıtı çevreler arasında viral olan ancak doğruluğuna dair herhangi bir kanıt bulunmayan bu makalenin gerçek dışılığından haberdar olduğunu da ima ederek "Onu burada okumayacağım çünkü Facebook canlı yayınımı kaybetmek istemiyorum" demişti.

Videonun kaldırılmasından sonra Facebook'tan yapılan açıklamada, "Politikalarımız, Covid aşılarının inanları öldürdüğüne veya onlara ciddi zarar verdiğine dair iddialara izin vermiyor" denildi. YouTube da, paylaşımın tıbbi konularda dezenformasyon politikalarıyla çeliştiği için kaldırıldığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)