Bolsonaro: Benim için üç seçenek var; hapis, ölüm, yeniden seçilmek

Brezilya'da seçimi kazanmak için elektronik oylama sistemini değiştirmek isteyen aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, kendisi için üç seçenek gördüğünü söyledi: "Tutuklanmak, Öldürülmek veya zafer."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'da destek oranları giderek düşen ve gelecek yılki seçimleri kazanmak için oy verme sistemini bile tartışmaya açan aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, kendi geleceği için üç seçenek gördüğünü söyledi. Bolsonaro, bunları 2022 başkanlık seçimlerini kazanmak, ölüm veya hapse girmek olarak sıraladı.

Bolsonaro, seçimlerde kendisine kilit önemde oy getiren evanjelik liderlerle buluşmasında, "Geleceğim için üç alternatifim var: Tutuklanmak, Öldürülmek veya zafer" ifadelerini kullandı. Bununla birlikte hapis ihtimalinin söz konusu olmadığını savunarak, "Dünyada hiç kimse beni tehdit edemez" demekten de geri durmadı.

Bolsonaro anketlerde, seçimlerde aday olmasına kesin gözüyle bakılan eski solcu devlet başkanı Luis Inacio Lula da Silva'nın gerisinde gidiyor. Bu sözleri de, Brezilya'nın elektronik oy verme sistemini tartışmaya açıp sonuçları kabul etmeyebileceğini açıkça söylemesinin ardından geliyor. Bolsonaro'nun seçim sistemine elle oy verme seçeneğini de ekletme girişimleri ülkenin yüksek seçim kurulunda reddedilmişti. Kurul, elektronik oylama sisteminde hiçbir sorun olmadığını vurgulayıp, devlet başkanının basılı pusula tartışmasını bir 'odak kaybı' olarak nitelemişti.

Ancak Bolsonaro evanjelik liderlerle buluşmasında bu konudaki çıkışını sürdürüp "Her şeyin bir limiti var. Bu şekilde yaşamaya devam edemem" ifadelerini kulandı. Bolsonaro, evanjelik liderler, kendisine destek için 7 Eylül'de ülke çapında düzenlemeye hazırlandığı gösterilere de davet etti.

Bolsonaro'nun dönemine, kötü yönetim nedeniyle yarım milyondan fazla Brezilyalının ölümüne yol açan korona virüsü pandemisinin yanı sıra yüksek enflasyon, açlık ve işsizlik damga vurmuş durumda. (DIŞ HABERLER)