Boğaziçi'nde görevine iade edilen Prof. Dr. Taner Bilgiç'e uzaklaştırma

Boğaziçi Üniversitesi’nde Üniversite Yönetim Kurulu üyeliği sonlandırılan ve sonrasında görevine iade edilen Prof. Dr. Taner Bilgiç'e üç ay süreyle görevden uzaklaştırma kararı verildi.

Taner Bilgiç (Fotoğraf: Can Candan)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi’nde Üniversite Yönetim Kurulu (ÜYK) üyeliğinin Senato kararıyla sonlandırılmasına karşı açtığı davayı kazanan Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Taner Bilgiç'e yeni bir engel çıkarıldı.

ÜYK üyeliğine dört yıllığına seçilen ve görev süresinin dolmasına yaklaşık iki buçuk yıl kala görevden uzaklaştırılan Prof. Dr. Taner Bilgiç, mahkeme kararıyla görevine iade edilmişti ancak Bilgiç hakkında bu kez de üç ay süreyle görevden uzaklaştırma kararı verildi. Uzaklaştırma kararına gerekçe olarak ise yaklaşık 15 ay önceki ÜYK toplantıları ile ilgili yeni açılan bir soruşturma gösterildi. Böylece Bilgiç'in ÜYK toplantılarına katılması yeniden engellenmiş oldu.

Kampüse girişi engellendiği için geçen haftaki diploma törenlerine katılamayan Prof. Dr. Bilgiç, öğrencileri ile görüşemiyor ve kurumsal e-posta adresini kullanamıyor. (HABER MERKEZİ)