Boğaziçi'nde bir ders iptali daha: 'Gerekçesi olmayan, tepeden inme kararlar'

Boğaziçi Üniversitesi'nde 5 yazdır verdiği ders bu sene iptal edilen öğretim görevlisi Sefa Ziya Arslan, "Hiçbir gerekçesi olmayan epeden inme kararlar üniversite ruhuna da taban tabana zıttır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi’nin kayyım yönetimi birçok fakültenin ortak dersi olan "Calculus 2" dersini beş senedir yaz okulunda veren öğretim görevlisi Sefa Ziya Arslan’ın aynı dersi açmasını herhangi bir sebep göstermeden engelledi.

Evrensel’e konuşan Arslan, “Bu tür hiçbir gerekçesi olmayan, demokratik teamülleri yok sayan tepeden inme kararlar, üniversite fikrine de üniversite ruhuna da taban tabana zıttır. Demokratik üniversitelerde yönetimler bu tür ‘sebepsiz ders iptalleri’ kararları alamaz. Bir ders iptali ancak son derece nesnel ve makul bir gerekçe varsa ilgili bölümle görüşülerek alınabilir” dedi.

Kendisinin beş senedir dersi sorunsuz bir biçimde verdiğinin hatırlatan Arslan, “Benim örneğimde, ben bu dersi beş yıldır sorunsuz bir biçimde veriyorum, ayrıca daha önce birçok iyi üniversitede de verdim. Bu durumda, bu dersi iptal etmenin hiçbir makul gerekçesi yok” ifadelerini kullandı.

'YÖNETİM ÖĞRENCİYİ DE DÜŞÜNMÜYOR'

Arslan bu durumun öğrencilerde yaratacağı mağduriyeti, “Bir kitle dersini böyle akıl almaz bir biçimde iptal etmek, her şeyden önce derse ihtiyacı olan ve dersi almak isteyen öğrencileri cezalandırmak demektir. Birçok öğrenci dönem içinde geçemediği dersi yazın alarak sene kaybını engellemeye çalışmaktadır. Bir yönetim öğrencisini hiç mi düşünmez? ‘Makul’ bulmadığı hocaların ders vermelerini engelleyerek kendi öğrencilerini cezalandırmak, sadece akademik hayatı çoraklaştırmak değil ayrıca kamuyu da zarara uğratmaktır” diye anlattı. (HABER MERKEZİ)