Boğaziçi'nde akademisyenlerden sırtı dönük protesto

Cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanan Melih Bulu'ya tepkiler sürüyor. Akademisyenler, bugün gerçekleşen rektörlük devir-teslim törenini cübbeleriyle sırtı dönük durarak protesto ettiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'nde AK Partili Melih Bulu'nun rektör atamasına öğrencilerin ardından akademisyenlerden de protesto geldi. Bugün gerçekleşen devir-teslim törenine katılan akademisyenler cübbelerini giydi ve törenin yapıldığı Rektörlük binasına sırtlarını dönerek sessiz protesto gerçekleştirdi.

NE OLMUŞTU? 

Geçmişte AK Parti'de teşkilat kuruculuğu yapan ve milletvekili aday adayı olan Melih Bulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atandı. Birçok öğrenci ve akademisyen, 12 Eylül darbesinden bu yana okul dışından yapılan bu ilk atamaya tepki gösterdi. Bulu ise "Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz" mesajını paylaştı.

Dün Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kampüs önünde "Kayyım rektör istemiyoruz" sloganıyla protesto düzenledi. Polis saldırısıyla karşılaşan öğrencilerden bazıları, sabaha karşı yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Avukatların verdiği bilgiye göre öğrenciler bugün gözaltında tutulacak. Öğrencilerin ifadelerinin yarın alınması bekleniyor. (ANKA/HABER MERKEZİ)