Boğaziçi yönetimi: Kampüse girişte kısıtlama yok

Boğaziçi Üniversitesi'ne giriş yasağı tartışmalarıyla ilgili açıklama geldi. Üniversite, mezun öğrencilerin kampüse HES koduyla giriş yapabileceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'ne kampüs girişleriyle ilgili açıklama yapıldı. Üniversite mezunlarının, öğrencilerin kampüse girememesiyle ilgili açıklama yapan üniversite, akademik personelin ve mezunların HES kodu ile kampüse girebildiklerini açıkladı.

Melih Bulu döneminde en çok tartışılan konulardan biri de üniversite mezunları ve öğrencilere getirilen kampüs yasağı olmuştu. Üniversite yönetimi Bulu'nun göreve alınmasının ardından "herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını" söyleyerek mezunların ve akademik personelin HES kodu ve kimlik kartlarıyla kampüse giriş yapabileceklerini söyledi.

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

Boğaziçi Üniversitesi'nde protestoların engellenmesi için bir süredir mezunlar okula alınmıyordu. Protestolara diğer üniversitelerden de destek gelince kampüse öğrenci ve akademisyenler dışında kimse alınmıyordu. Bu yasak ise Bulu'nun üniversite rektörlüğüne atanmasından önce getirilmişti. (HABER MERKEZİ)