Bodrum'da dallarla gizlenmeye çalışılan kaçak inşaata ceza

Bodrum'da dallarla gizlenmeye çalışılan kaçak inşaat tespit edildi. Belediyeden konuya ilişkin yapılan açıklamada inşaatla ilgili yasal işlemlerin yapıldığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Bodrum ilçesinde ağaç dallarıyla kapatılıp gizlenmeye çalışılan bir kaçak inşaat tespit edildi.

Bodrum Belediyesinden yapılan açıklamada, Gündoğan Mahallesi İnönü Caddesi'nde özel şahsa ait arazide tespit edilen kaçak inşaatla ilgili olarak gerekli yasal işlemlerin uygulandığı ifade edildi. 

Gündoğan Mahallesi'nde dallarla gizlenmeye çalışılan kaçak inşaata cezai işlem uygulandı. 

'KAÇAK YAPILAŞMA İLE MÜCADELEYE TAVİZ VERMEDEN DEVAM EDECEĞİZ'

Açıklamada ifadelerine yer verilen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise şöyle konuştu:

"Belediye ekiplerimiz, 2019 yılında itibaren yürüttüğü kaçak yapılaşmayla mücadele seferberliği kapsamındaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda ilçemizde gerçekleşen kaçak yapılaşmaları önleyebilmek için yetki ve imkanlarımız çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyor, kentimizin geleceğini korumaya çalışıyoruz. İlk günden itibaren tüm hassasiyetiyle bu mücadeleyi sürdüren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bodrum’un geleceği, yarınlarımız için kaçak yapılaşma ile mücadelemize taviz vermeden devam edeceğiz.”

Öte yandan, kaçak yapılaşmayla mücadele seferberliği kapsamında tespit, suç duyuruları, mühürleme işlemleri, para cezaları ve yıkım kararlarının uygulanmaya devam edildiğinin duyurulduğu açıklamada, 2019'dan bu yana 989 kaçak yapının yıkıldığı, 6 bin 961 yapıya mühürleme işlemi uygulandığı, 2 bin 860 dosyanın da yıkım programına alındığı bildirildi. (HABER MERKEZİ)