Bodrum Belediyesi’nden Cengiz İnşaat açıklaması

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat tarafından yapılması planlanan turistik tesisin inşaat ruhsatının verilmesine ilişkin açıklama yaptı. TMMOB Bodrum Temsilciliği, ruhsatın verilmesini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

Selçuk Arslan

BODRUM - Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ. tarafından Göl Mahallesi, Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesisin, inşaat ruhsatının verilmesine ilişkin basın açıklaması yayınladı. Ruhsatın, mevcut imar planı ile ilgili mevzuat hükümleri gereği verildiği belirtilen açıklamada, “İlgilinin Temmuz 2022 imar durum belgesi ve ruhsat durum belgesi talep etmesi üzerine yapı ruhsatı talebi, yine Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Muğla Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun uygun görüşleri ve onayları, ilgili kurumlarca düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı ve Turizm Yatırım Belgeleri ile belediyemizce mimari projesinin yürürlükte bulunan imar planı ile ilgili mevzuat hükümlerine uygunluğu tespit edilmek sureti ile onaylanmıştır. Belediyemizce yapılan tüm iş ve işlemler şeffaf ve kamuoyunun her türlü denetime açıktır” denildi.

Söz konusu taşınmaza ilişkin Bodrum Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılaşmanın önünü açacak doğal sit alanı değişikliklerinin iptal edildiği söylendi. Ancak Bodrum Belediyesi açıklamasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın planları neticesinde sürecin devam ettiği bilgisini paylaştı.

TMMOB, BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

TMMOB Bodrum Temsilciliği, Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak ruhsatın verilmesini protesto etti. Basın açıklamasına MUÇEP Bodrum ile çevre halkı da destek verdi. Burada konuşan TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu sözcüsü Mustafa Erdoğan, yargı kararına rağmen söz konusu taşınmazın Cengiz Holding’e verildiğini söyledi.

Ruhsat kararının iptalini isteyen Erdoğan, TMMOB olarak karara itiraz edeceklerini belirterek, “Tüm tarafları hukuka ve yargı kararlarına uygun davranmaya davet ediyoruz. Köylü Mehmet Efendi’nin tek evlik ruhsatı 6 ayda çıkmazken Cengiz İnşaat’a 4 günde ruhsat verilmiştir. 6 Aralık’ta 'ÇED erekli değildir kararını alan Cengiz İnşaat, 12 Aralık’ta inşaat ruhsatını almıştır. Cengiz inşaat 1. derece arkeolojik sit alanına iş makineleri sokmuştur. Buradan Sayın Ahmet Aras’a sesleniyoruz. Nasıl ki Milas Belediye sınırları içindeki Ağaoğlu Projesi'ne aktif olarak tavır aldıysanız, Bodrum’u yaşanmaz kılan doğayı, arkeolojiyi, hukuku tahrip eden bu projeye verdiğiniz ‘ÇED OLUMLUDUR KARARI’ alınıncaya ve malikler belirleninceye kadar ruhsatı derhal iptal edin. İdare hukuktan yana olmalı. TMMOB Bodrum İKK olarak tüm bu idari işlemlerle ilgili gerekli hukuki girişimlerimizi, itirazlarımızı yapmakta olduğumuzu bir kez daha tüm kişi, kurum ve kuruluşlara hatırlatırız” dedi.