Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü görevden uzaklaştırıldı

Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Serkan Aloğlu, belediyede çalışan kadın personeli darp ettiği iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

Selçuk Arslan
BODRUM - Muğla’nın Bodrum Belediyesi'ne bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görevliyken yeri değiştirilen bir personelin şikayeti üzerine savcılığın imar usulsüzlüğü soruşturması başlattığı belediye bu kez de Özel Kalem Müdürü Serkan Aloğlu'nun bir kadın personeli darp ettiği iddiasıyla gözaltına alınmasıyla gündeme geldi. 

İddiaya göre Aloğlu dün akşam saatlerinde Yalıkavak'taki bir restoranda karşılaştığı belediye personeli M.A. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın fiziki müdahaleye dönüşmesi üzerine M.A. restoranın tuvaletine kaçarken, diğer müşteriler olaya müdahale etti. Anlatılanlara göre Aloğlu’nun tuvaletin kapısını da zorlaması üzerine müşteriler polisi aradı. Restorana gelen polis, Aloğlu'nu 'taciz ve darp' şikayetiyle gözaltına aldı.

Aloğlu'nun karakolda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Hastaneye giderek darp raporu alan M.A.'nın ise Aloğlu'dan şikayetçi olduğu öğrenildi.

BELEDİYE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Bodrum Belediyesi yaptığı yazılı açıklamayla, Özel Kalem Müdürü Serkan Aloğlu'nun başlatılan idari ve adli süreç sonuçlanana kadar görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. 

Açıklamada şöyle denildi: "Bodrum Belediyesi'nde görev yapan iki personelin adının karıştığı, mesai saatleri dışında özel bir işletmede yaşanan ve kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak idari soruşturma başlatılmıştır. İdari ve adli süreç tamamlanana kadar Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü, görevden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." İ

M.A.'nın avukatı Arzu Ayyıldız ise Gazete Duvar'a, "Konu savcılığa intikal etti, konuşamam" dedi.