'BM'nin en genç savcısı' denilen kişi Emniyet ziyaretinde tutuklandı

Bazı sitelerde 'İnek parasıyla okudu, BM'nin en genç savcısı oldu' haberleri çıkan Baki Çelen Denizli'de Acıpayam Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Lise mezunu olduğu anlaşılan Çelen tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli'de, kendisini Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne bağlı Lahey Uluslararası Adalet Divanı'nda savcı olarak tanıtıp, sosyal medya hesaplarında da savcı cübbesiyle çekilen fotoğrafını paylaşan Halil Baki Çelen (27), Acıpayam İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Üzerinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kimlik kartı bulunan Halil Baki Çelen, kendisini BM savcısı olarak tanıttı. Konuşmalarından şüphelenen polis, yaptığı incelemede Çelen'in lise mezunu olduğunu, Adalet Meslek Yüksekokuluna başvurduğunu ancak kazanamadığını ve bir süre önce İstanbul'da otellerde bulaşıkçılık yaptığını tespit etti. Üzerinde yapılan aramada hakim-savcı kimliği de bulunan Çelen, unvan gaspı ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla tutuklandı.

Çelen'in uydurduğu hayat hikayesini bazı internet sitelerinde haber de yaptırdığı ortaya çıktı. Sitelerdeki haberlerde şu bilgiler verildi. 'İnek parasıyla okudu. Birleşmiş Milletlerin en genç savcısı oldu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdiği, ardından Norveç Oslo Üniversitesi'nde lisansını tamamladı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'nde ise stajını yaptıktan sonra BM'nin Cenevre ofisinde iltica davalarının takibine ilişkin operasyonları yürütmekle yükümlü ekipte görevlendirilmek üzere tayin edildi. Buradaki görevinin ardından da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne bağlı Lahey Uluslararası Adalet Divanı'nda savcı olarak çalıştı.

Çelen'in elindeki kimlik ve sosyal medya hesaplarını kullanarak siyasilerden bürokratlara, hakimlerden savcılara kadar çok sayıda kişiyle fotoğraf çektirdiği bu sayede kendisine inandırıcılık kazandırdığı belirlendi. (DHA)