Blinken’den Vahdettin Köşkü pozu

Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Vahdettin Köşkü’nde çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazze krizinden bu yana dördüncü kez Ortadoğu turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken 6 Ocak'ta X hesabından Türkiye ziyareti sırasında çekilmiş bir fotoğraf paylaştı.

Vahdettin Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Müsteşarı İbrahim Kalın ile görüşen Blinken mesajında, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la, Gazze'deki çatışmaları, NATO müttefikleri olarak ortak güvenlik önceliklerimizi ve ikili ticaret ve yatırımlarımızı genişletme arzumuzu ele aldık" ifadelerini kullandı. 

'WASHINGTON'A MESAJ' YORUMU

5 Ocak akşamı İstanbul'a gelen Blinken'i, Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan ve İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İlker Haktankaçmaz karşılamıştı. İktidara yakın basın organları, İstanbul Havalimanı'ndaki karşılamayı 'Washington'a bir mesaj' olarak yorumlamıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler blinken erdoğan fidan