'Bizimkiler’in yönetmeni Yalçın Yelence’nin 33 yıl önceki set görüntüleri gündem oldu

Yalçın Yelence'nin 1990'da 'Bizimkiler' dizisinin 56'ncı bölümündeki set görüntüleri gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' dizilerinin yönetmeni Yalçın Yelence'nin 33 yıl önceki set görüntüleri gündem oldu. Görüntüleri 'Bizimkiler' dizisinin görüntü yönetmeni Tangör Toydemir, "Bizimkiler dizisi kamera arkası ve set görüntüleri. Yalçın Yelence anısına..." notuyla yayınladı.  

Görüntüler 'Bizimkiler' dizisinin 56'ncı bölümünün kamera arkasında geçiyor. 

YALÇIN YELENCE KİMDİR?

1954’te Ankara’da doğan Yalçın Yelence, 1976’da Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon bölümünden mezun oldu. Yelence, 1977’den 1983’e kadar radyo skeçleri yazdı.

TRT’nin ilk dış yapımı olan, 'Bay Alkolü Takdimimdir' dizisinin senaryo yazarı olan Yelence, 'Perihan Abla', 'Bizimkiler', 'Yarı Şaka Yarı Ciddi' ve 'Yazlıkçılar' gibi pek çok televizyon yapımına yönetmen, öykü ve senaryo yazarı olarak imza attı. Yelence, “Kars’ın Solan Rengi: Molokanlar” belgeseli ile, 9. Altın Safran Belgesel Film Yarışması’nda profesyonel dalda birincilik ödülü kazandı.

20 Ocak 2023'te hayatını kaybeden Yelence’nin yönettiği yapımlar arasında 'Babba', 'Memleket Hikâyeleri: Eminem', 'Memleket Hikâyeleri: Tabancanın Sapını Gülle Donatacağım', 'Operasyon Cennet', 'Mavi Kolye', 'Aşk Meydan Savaşı', 'Kibar Ana', 'Mihriban', 'Duruşma', 'Oğlum Adam Olacak' adlı dizi ve filmler de yer alıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)