BİRTEKSEN: Özak, markaları kandırıp yeni sipariş ve yeni işçi almak için Kübrateks ismini aldı

Urfa'da sendika seçme haklarını kullandıkları için işten atılan Özak Tekstil işçileri 86. günde direnişe devam ederken, 400 işçiyi işsizliğe mahkum eden şirket isim değişikliğiyle yeni işçi alıyor.

Fotoğraf: BİRTEKSEN
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'da Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’e geçtikleri için işten atılan Özak Tekstil işçilerinin direnişi 86. gününü doldurdu. 

BİRTEK-SEN, 400 işçiyi 'kara liste' uygulamasıyla işsizliğe mahkum eden şirketin "hak ihlalleri ve işçi düşmanlığıyla lekelenen Özak Tekstil adından kurtulmak ve markaları kandırıp yeniden sipariş alabilmek için" isim değişikliğine gittiğini duyurdu.

BİRTEK-SEN'in açıklamasına göre, fabrikaya asılan bir duyuruyla Özak Tekstil'in Kübrateks'e devredildiği açıklandı. Kübrateks'in de Özak Holding'e ait olduğunu belirten sendika; Özak Tekstil, Kübra Tekstil ve Kübrateks’e sipariş veren, vermeyi düşünen bütün markaları uyardı.

FOTOĞRAF: BİRTEK-SEN

Sendikadan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: 

"İMAJINIZI BÖYLE DÜZELTEMEZSİNİZ!

Özak patronu, Hak ihlalleri ve işçi düşmanlığıyla lekelenen Özak Tekstil adından kurtulmak ve markaları kandırıp yeniden sipariş alabilmek için yeni bir hileye başvuruyor.

Zara, Levi’s gibi büyük markalara üretim yaptığı bilinen Özak Tekstil, direniş boyunca markaların ve uluslararası denetim mekanizmalarının yaptığı çağrılara yanıt vermemiş ve işçileri işe geri almamıştı. Gelinen son süreçte markaların üretimi durduğunun ve Özak Tekstil ile ilişkilerini gözden geçireceklerinin bilgisi verilmişti.

Bugün ise fabrika Kübrateks’e devir işlemi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Kübrateks zaten Ozak holdinge aitti. şimdi Özak fabrikalarını yine kendine ait olan Kübrateks’e devrediyor. Sahipler aynı sadece isim değiştiriyorlar. Özak Tekstil fabrikaya astığı duyuruda Kübrateks’e devir işlemi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Özak Tekstil yönetimini uyarıyoruz!
Hak ihlallerinin, işçiler sendika seçme hakkını kullandıkları için yaptığınız işçi kıyımının ve sendika düşmanlığının üstünü bu yolla kapatamazsınız. İmajınızı düzeltmek ve uluslararası markalardan yeniden sipariş almak istiyorsanız, bunun tek yolu var: Atılan işçileri derhal işe geri alın! İşçilerin sendika seçme hakkını tanıyın!" 

(HABER MERKEZİ)