Birleşik Metal-İş: Farplas'ta çoğunluğu sağladık, haklarımızı alacağız

Farplas önünde eylem yapan Birleşik Metal-İş, fabrikada çoğunluğun sağlandığını belirterek, "İşçiler bundan sonra ekonomik sosyal hakları alacak, toplu sözleşme masasına oturacak" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Hasret Gültekin Kozan/Evrensel
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Farplas'ta işçilerin patronun zam oranına karşı başlattığı eylem, sendikalaşmaya evrildi. Gebze ve İstanbul Anadolu Yakası'ndan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası işçi temsilcileriyle beraber fabrika önünde işçilere seslenen Birleşik Metal-İş Genel Sekreteri Özkan Atar, "Ne işverenin ayak oyunları ne de sarı sendikaların arka planda yaptıkları oyunlar Farplas işçisinin haklı mücadelesini engelleyemeyecek" dedi.

Evrensel'in haberine göre "Susma haykır sömürüye haykır", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Sendika hakkımız engellenemez","Sendika hakkımız gasbedilemez" ve "Farplas işçisi yalnız değildir" sloganlarını atıldığı eyleme Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü ve DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikası da destek verdi.

'ÇOĞUNLUĞU SAĞLADIK'

Fabrika önünde konuşan Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, "50 yıllık fabrikayı şirketlere, iş kollarına bölerek işverenin yapmış olduğu ayak oyunları bugünden itibaren sonuçlanmıştır. Bütün işletmelerde çoğunluğu sağladık, üye sayımız bini aşmıştır. Farplas işçileri bundan sonra ekonomik sosyal hakları alacak, toplu sözleşme masasına oturacak. Bugün kutlu bir gün, Farplas işçisi tarih yazıyor" dedi.

'EKMEĞİMİZİ HEP BERABER BÜYÜTECEĞİZ'

Birleşik Metal-İş Genel Sekreteri Özkan Atar, Farplas'a sendika girene kadar mücadele edeceklerini söyledi. Örgütlü oldukları diğer fabrikalarda da Farplas işçileriyle dayanışma eylemleri yapacaklarını söyleyen Atar, "Farplas'ta güzel bir çalışma ortamını hep beraber sağlayacağız. Mücadelemiz Farplas'a sendika girene kadar devam edecek. Artık Farplas'ta Birleşik Metal-İş Sendikası çoğunluğu ile birlikte, işçinin ortaya koyduğu dayanışma ile birlikte güçlü bir birliktelik yakalamıştır. Sizlere 'Hak vereceğiz, hukuk vereceğiz' diyen işverene itibar etmediniz, işverenin rüşvetine Farplas işçisinin karnı tok. Artık bu hayat pahalılığında, bu kara kışta her gün her şeye zam geldiği dönemde artık gün ışığı yaklaştı, artık gün toplu sözleşme günü, artık ekmeğimizi hep beraber büyütme günü. Bugün yetkili olduğumuz bütün fabrikalarda sizlerde dayanışma eylemleri gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

'HAKLARIMIZI ALACAĞIZ'

"Ankara'dan, Çalışma Bakanlığından müjdeli haberi en kısa zamanda sizlere getireceğiz" diyen Atar, "Ne işverenin ayak oyunları ne de sarı sendikaların arka planda yaptıkları oyunlar Farplas işçisinin haklı mücadelesini engelleyemeyecek. Sizler anayasal hakkınızı kullanıyorsunuz. Hiç kimse size sendikaya üye oldunuz diye baskı uygulayamaz. Her türlü baskının karşısında hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz haklarımızı alacağız, işverenin önümüze koyduğu kırıntılara tamah etmeyeceğiz. Sahte sendikalara, sarı sendikalara geçit vermeyeceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)