VİDEO

Bir varmış bir yokmuş: Türkiye-Yunanistan 'yeni sayfa'ya ne yazacak?

2023'te felaketlerle birbirine yakınlaşan Türkiye ve Yunanistan'ın ilişkilerde 'yeni sayfa' açtı. İki ülke ilişkilerini 2024'te ne bekliyor, çözülmesi gereken sorunlar neler? Nikolaos Stelya anlattı.

DUVAR - 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok", "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleriyle kopma noktasına gelen Türkiye-Yunanistan ilişkileri, iki ülke için de büyük felaketlerle başlayan 2023 yılında yumuşadı. Ancak resmi 'normalleşme' adımı, Erdoğan'ın 7 Aralık'ta Atina'ya düzenlediği ziyaret ile atıldı. Bu ziyaretle birlikte, bazı Yunan adaları için Türkiye vatandaşlarına vize kolaylığı da sağlandı.

Erdoğan'ın yaklaşık 7 yıl sonra gerçekleştirdiği ziyaret Ankara-Atina ilişkileri için ne anlama geliyor? Açılan 'yeni sayfa' ne kadar sürdürülebilir? 'Kıbrıs sorunu' nasıl çözülecek? Türkiye-Yunanistan ilişkilerini, 2024 yılında neler bekliyor?

Gazete Duvar yazarı Nikolaos Stelya, Türkiye-Yunanistan hattındaki son durumu ve yeni yılda beklenenleri anlattı. (HABER MERKEZİ)