'Bir Kimya Meselesi'nin yazarı Bonnie Garmus, 'Yılın Yazarı' seçildi

40 dile çevrilen 'Bir Kimya Meselesi' kitabının yazarı Bonnie Garmus, 2023 The British Book Awards’ta ‘Yılın Yazarı’ seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlk romanı 'Bir Kimya Meselesi' (Lessons in Chemistry) ile birçok ödül kazanan Bonnie Garmus, 2023 The British Book Awards’ta ‘Yılın Yazarı’ seçildi. Garmus, kitabıyla ilgili, “Bu kitabı annemin yaşadığı dönemde kurguladım. Göz ardı edilen bu kadın kuşağını onurlandırmak istedim" ifadelerini kullandı. 

'Bir Kimya Meselesi' daha önce de Amazon Book Awards ‘En İyi Roman’, Goodreads Choice Awards ‘En İyi İlk Roman’ gibi pek çok ödül kazandı.

Altın Kitaplar tarafından 'Bir Kimya Meselesi' adıyla Türkçeye kazandırılan romanda, zamanının çok ötesinde bir karakter olan Elizabeth Zott, iş yaşamında ayrımcılığa maruz kalıyor, ardından da kovuluyor. Aynı zamanda bekar bir anne olan Zott, ilerleyen birkaç yıl boyunca maddi zorluklarla mücadele ediyor. Daha sonra istemeden de olsa bir televizyon kanalında yemek programı sunuculuğu yapmaya başlıyor ama işe kendi bakış açısını katıyor. İzleyici kitlesini ev kadınlarının oluşturduğu ‘Altıda Akşam Yemeği’ programında bir yandan yemek yapıyor, bir yandan da görmezden gelinen bu güruhun kendilerini fark etmelerini sağlıyor. Büyük ses getiren yemek programı toplumsal bir değişime öncülük etse de elbette bu durumdan herkes memnun kalmıyor.

'İNSANLAR KARAKTERLERİN EVRENSEL OLDUĞUNU SÖYLÜYOR' 

CNN Türk'e konuşan Garmus, “Kitabımın Türkiye’de yayımlanması beni çok heyecanlandırıyor. Birçok Türk okuyucudan geri bildirim aldım. İnsanlar karakterlerin evrensel olduğunu, bağlanabildiklerini söylüyor” ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)