Bir günle 17 yıl kaybedenler 21 Ocak'ta miting yapacak

EYT düzenlemesinde 8 Eylül 1999 tarihinden sonrası için mağduriyet olduğunu söyleyen Emeklilikte Adalet Derneği ikinci mitingine hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), EYT düzenlemesi ile ilgili miting yapacak.

Cumhuriyet'e konuşan EMADDER yönetiminden Aykut Uğurlu, 8 Eylül 1999 tarihinden sonrası için büyük bir mağduriyet oluştuğunu söyledi. 8 Eylül’den bir gün, bir ay sonra sigorta girişi olanların erkeklerde 17 yıl, kadınlarda 20 yıl emeklilik için beklemek zorunda kalacaklarına işaret eden Uğurlu, şunları söyledi:

“Yaşıtlarımızdan, kardeşlerimizden hem yaş hem de prim olarak büyüğüz. Onları 5 bin 975 prim günü ile emekli ilan ettiler. Bizim 7-8 bin gün primimiz var. Emekli olana kadar da 14-15 bin prim gününe ulaşacak. 8 Eylül’den önce sigorta girişi olan 43 yaşında emekli olabiliyor. 8 Eylül’den sonra işe girenler, yasayı bir günle kaçıranlar ise 60 yaşına kadar beklemek zorunda. Büyük bir adaletsizlik var. Erkeklerde 17 yıl, kadınlarda 20 yıllık fark var. Bunun düzeltilmesini istiyoruz.”  

Uğurlu, dernek olarak 8 Eylül 1999 ve sonrası için kademeli emeklilik istediklerini vurguladı. 15 Ekim’de ilk mitinglerini yaptıklarını anımsatan Uğurlu, 21 Ocak pazar günü saat 14.00’te İstanbul Kartal’da ikinci mitinglerini de yapacaklarını söyledi.

Uğurlu, muhalefetten destek aldıklarını, iktidar partisi milletvekilleri ile de görüştüklerini kaydetti. Uğurlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan da randevu talepleri olduğunu belirterek, “Hükümetten yerel seçim öncesinde söz almak istiyoruz. Çalışma barışı bozuldu. Arkadaşlarımız huzursuz. 81 ilde faliyetimiz var. Standlar açıyoruz, konuyu anlatmaya çalışıyoruz. 5 bine yakın üyemiz var. Sosyal medyada 700-800 bin takipçimiz bulunuyor” dedi. (HABER MERKEZİ)