Bingöl Barosu: Karaçubuk köyünde açık oy kullanıldı

Bingöl’ün Adaklı ilçesine bağlı Karaçubuk köyünde açık oy kullanıldığı iddia edildi. İlçe Seçim Kurulu Başkanı, bunun üzerine köye geldi. Bingöl Barosu, iddiayı doğruladı.

Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

BİNGÖL - Bingöl’ün Adaklı İlçesi Karaçubuk köyünde usulsüz oy kullanıldığı iddia edildi. İddiaya göre köylüler, Karaçubuk İlköğretim Okulu’nda sandık başkanının izni ve bilgisi dahilinde kabine 2’şer ve 3 ‘er kişi girerek oy kullandı. Okulda bulunan müşahitlerin duruma itirazı üzerine müşahitler, köylülerin saldırısına uğradı. Sandık başkanının jandarmayı çağırması ile usulsüz oy kullanmaya karşı çıkan müşahitler, dışarı atıldı.

Usulsüzlüğün duyulması üzerine bölgeye avukat ve siyasi parti temsilcileri gitti. Ayrıca Kığı-Adaklı İlçe Seçim Kurulu Başkanı da olay yerine gelerek sandık kurulu üyelerinden bilgi aldı.

'BU KÖYDE HER YIL BENZER ŞEYLER YAŞANIYOR'

CHP Adaklı ilçe başkanı Mehmet Ali Tüzün de “Haber verilmesi üzerine köye gittik ama bize de saldırmaya kalktılar. Bu köyde her yıl benzer şeyler yaşanıyor. Açık oy kullanıldığı ileri sürdü. İlçe Seçim Kurulu Başkanı geldikten sonra müşahitleri içeri aldılar" diye konuştu.

Bingöl Barosu Seçim Koordinasyonu Üyesi Osman Bürçün ise “Olaydan haberdar olduktan sonra baromuz avukatları köye gittiler. Yaşlı seçmenler açık oy kullanmış. Sandık kurulu üyeleri tarafından tutanak tutuldu. Şu an köyde bir sorun yok” dedi.

Avukatların, itiraza yetkili parti temsilcilerinin ve Adaklı İlçe Seçim Kurulu Başkanı’nın müdahalesi sonrası okuldan çıkarılan müşahitlerin tekrardan içeriye alındığı ve oy kullanma işleminin usulüne uygun devam ettirildiği öğrenildi.