Binali Yıldırım: Dünyanın yüzde 3,5 küçüldüğü yerde biz 1,8 büyüdük, kendimize haksızlık etmeyelim

AK Partili Binali Yıldırım: Lafla peynir gemisi yürümüyor, biz ne deriz; az laf çok iş. Bir arpa boyu konuşacağız, dağlar kadar hizmet yapacağız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu.

Meral Akşener'in 'Başbakanlığa adayım" açıklamasına değinen Yıldırım, özetle şunları söyledi: 

1,5 YILDA NE YAPABİLİRSİNİZ?: "Bugünlerde sistem değişsin diyenler var, başbakan olacağım diyenler var. Her tarafta lafın bini bir para. Bakın Cumhuriyet tarihinden bu tarafa kurulan hükümetlerin ömrü sadece 1,5 yıl. Bir buçuk yılda ne yapabilirsiniz soruyorum? 1,5 yılda hangi projeyi başlar bitirirsiniz. Sansa Deresi'ne 50 tane köprü yapabilir misiniz? Sansa Deresi'ni, Fırat’ı dize getirebilir misiniz?"

TÜRKİYE'NİN ALTYAPISI: "Eğer bu pandemide bizim 445 bin kilometre fiber hattımız olmasaydı biz işe gitmeden, alışverişe gitmeden, hayatımızı, işlerimizi nasıl yapacaktık, yapamayacaktık, iflas edecektik ama hayatı durdurmadık, elektronik ticaretle, e-devlet marifetiyle ve video konferanslar marifetiyle sistem tıkır tıkır işledi. Bu vizyondur, öngörüdür, uzak görüşlülüktür. Şunu iyi bilin Türkiye’de solun hizmet ve icraat yapma kabiliyeti yok. Bunu niye söylüyorum çünkü onlar hiç millet desteğiyle iktidar olamadılar, olamayınca da nasıl hizmet yapacaksın ama onların hakkını yemeyelim, onların da uzmanlaştığı bir konu var, konuşmak. İktidara gelemedikleri için konuşa konuşa konuşmakta uzman oldular. Onların bu hakkını teslim etmek gerekir. Lafla peynir gemisi yürümüyor, biz ne deriz; az laf çok iş. Bir arpa boyu konuşacağız, dağlar kadar hizmet yapacağız. Yaptık mı? Bundan sonra AK Parti yapar. Bu iş tecrübe ister. Tecrübesiyle heyecanı, gençliğin enerjisini birleştirerek evelallah 2023 hedeflerimize en kararlı bir şekilde yürüyeceğiz."

'3'TEN KÖTÜYSEK...':  Covid-19 dönemi geçici Dünyada ihracatını artıran nadir ülkelerden biri biziz. Geçen sene 169 milyar dolardık bu sene 220’yle, yüzde 10 büyümeyle kapatacağız. Dünyanın yüzde 3,5 küçüldüğü yerde biz 1,8 büyümeyle kapattık geçen seneyi. Dolayısıyla kendimize haksızlık etmeyelim. Yani üçünden kötüysek 23’ünden iyiyiz, böyle görelim. Bu bizim için yeterli değil, bize yakışan hep en iyi olmak." (AA)