İnsan iskeletindeki kemik sayısı arttı!

Evrim sürecinde kaybolduğu düşünülen 'Fabellae' adlı kemik insan vücuduna geri dönüyor. Günümüzde insanların yaklaşık yüzde 39'unda rastlanan bu kemiğin yeniden ortaya çıkmasıyla insan iskeleti 206 kemikten oluşuyor bilgisi yanlışlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrim sürecinde gizemli bir şekilde kaybolduğu düşünülen 'Fabellae' adlı kemik insan vücuduna tekrar geri dönüyor. Bu geri dönüşle insan iskeletinde toplam 206 kemik bulunduğu bilgisi geçerliliğini kaybediyor.

Primat atalarımızda olduğu tespit edilen 'Fabellae' adlı kemik insana sesiz bir dönüş yapmış görünüyor. Imperial College Londra'dan bilim insanları, dizin arkasındaki bir tendonun içine gömülü 'fabellea' adlı küçük kemiğin, günümüzde insan vücudunda, erken 1900'lerden rastlandığı dönemden üç kez daha yaygın olduğunu kabul ettiler.

Araştırmayı yapan gruptan Dr. Michael Berthaume, "Fabellae'nın işlevinin ne olduğunu bilmiyoruz, hiç kimse bunun içine bakmadı" derken şunları ifade etti: "İnsan iskeletinin 206 kemik içerdiği düşünülüyordu, ancak çalışmamız buna meydan okuyor, belirgin bir işlevi olmayan ve bazılarında ağrı ve rahatsızlığa neden olan bir kemiktir ve sorun çıkarırsa ameliyatla alınması gerekir. "

Anatomi Dergisi'nde yayınlanan bulgular, 21 bin bilimsel makaleye ve son 150 yılda 21 bin 676 diz kemiğinin fizyolojik incelemesine dayanıyor.

1918'de, dünya nüfusunun yüzde 11.2'sinin fabellaeya sahip olduğunu ancak bugün bu oranın yüzde 39'lara ulaştığını söyleyen Dr. Berthaume 3,5 kat bir artış olduğunu gösteriyor.

Dr. Berthaume ve çalışma grubu bu geri dönüşte, "diz kapağındaki bazı değişikliklerin neden olduğu konusunda kimi spekülasyonlar mevcut" diyor.

Dr. Berthaume, "Bugün ortalama bir insan eskiye göre daha iyi besleniyor, bu daha güçlü ve uzun olduğumuz anlamına geliyor. Daha uzun kaval kemiği daha güçlü kaslar, baskıyı artırarak dizde değişime neden oluyor. Bu günümüzde Fabellae'nin daha yaygın olduğu konusunu açıklıyor gibi" dedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Fabellae