Bilim Kurulu üyesi Prof. İlhan: Daha sert önlemler gelebilir

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yeni getirilen kısıtlamalarla 15 gün içinde hasta sayısında düşüş olmazsa daha sert önlemlerin geleceğini açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yaz aylarında gerekli önlemler alınmadığı için korona virüsü salgınının önüne geçilmekte büyük fırsat kaçırıldığını söyledi. 

TRT Haber yayınına katılan Prof. İlhan şöyle konuştu:

Haziranda, temmuzda ve ağustosta keşke maske mesafe hijyeni devam etseydik şimdi daha iyi bir durumda olurduk. Haziranda kontrollü eski yaşama doğru yol aldık. Kurban Bayramı ve sonrasında izinlerin birleştirilmesi ve yaz rehaveti ile birlikte şehre dönüşlerle Ağustos'ta vaka (hasta/T24 düzeltmesi) sayısı binleri geçtik. Şimdi 4 bine doğru gidiyoruz. Haziranda, temmuzda ve ağustosta keşke maske mesafe hijyeni devam etseydik, yazı daha iyi geçirseydik. Önlem yorgunluğu içinde olmasaydık şimdi daha iyi bir durumda olurduk. Haziran çok büyük fırsattı.”

“Gelinen noktada önlemler kaçınılmaz oldu” diyen Prof. İlhan bu önlemlere de uyulmaması halinde çok daha sert yeni tedbirlerin geleceğine dikkat çekti. Haziran treninin kaçırıldığını ama yeni tedbirlerle bu treni yakalamak gerektiğini belirten İlhan günlük 'hasta' sayısının 5 bini bulması ve gerçek bir ikinci pik yaşanması halinde önlemlerin daha da sertleşeceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)