Bildirici'den AK Partili Ünal'a: Neyin hazırlığıydı?

AK Partili Mahir Ünal'ın, partilerinin yarın yapılacak kongresiyle ilgili "Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz. 24 Mart yeni ve büyük bir yolculuğun başlangıcı" sözleri tartışma yarattı. Gazeteci Faruk Bildirici "Neyin hazırlığıydı? Gerçek ajandanızı 19 yıldır gizli tuttunuz da şimdi onu mu uygulamaya başlayacaksınız?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yarın yapılacak 7. Olağan Kongre'yi “2023’ün başlangıcı” olarak tanımladı ve 19 yıllık iktidarlarında yaptıkları 'hazırlığı' tamamlamaya başlayacakları yönünde ifadeler kullandı. 

Ünal, Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde yer alan söyleşisinde şunları söyledi:

“Yani biz bu kongredeki kadrolarla 2023 seçimlerine gideceğiz, bu kadrolarla Cumhuriyet’in 100’üncü yılını karşılayacağız ve ikinci büyük yürüyüşümüze başlayacağız. 19 yıl boyunca sağlıkta, ulaşımda, bilişimde, eğitimde, özetle her alanda Türkiye’yi 2023’e hazırladık. Şimdi bize diyorlar ki '19 sene oldu, 20 sene oldu...' Biz de onlara diyoruz ki 'Biz daha yeni başlıyoruz'... Bugüne kadar yaptığımız her şey aslında hazırlıktı. Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz. 24 Mart yeni ve büyük bir yolculuğun başlangıcı.”

'KEŞKE BUNLARI DA SORSAYDI'

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel sosyal medya hesabından söyleşiyi ve Ünal'ı eleştirdi. Bildirici, Ünal’ın, “Bugüne kadar yaptıklarımız hazırlıktı, asıl şimdi başlıyoruz” sözleri için “Neyin hazırlığıydı? Gerçek ajandanızı 19 yıldır gizli tuttunuz da şimdi onu mu uygulamaya başlayacaksınız?” diye sordu. Bildirici, söyleşiyi yapan Tülay Demir’i de “Keşke bunları da sorsaydı ‘gazeteci’!” diyerek eleştirdi. (HABER MERKEZİ)