Bila: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun kararını memnuniyetle karşılamıştır

Gazeteci Fikret Bila, Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanlığı'na adaylığıyla ilgili konuşması için, "Kılıçdaroğlu tarafından memnuniyetle karşılanmıştır, desteklenecektir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Fikret Bila, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığını açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Halk TV'ye konuşan Bila, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nun kararını memnuniyetle karşıladığını ve destekleyeceğini söyledi.

'KILIÇDAROĞLU MEMNUNİYETLE KARŞILAMIŞTIR'

İmamoğlu'nun bugün açıkladığı yol haritasının Kılıçdaroğlu'nun önerdiği yol haritası olduğunu söyleyen Bila, "Ben 1-2 gün önce yaptığım konuşmada bunu Sayın Kılıçdaroğlu'na sormuştum. Böyle bir karar almasının doğru olacağını söylemişti. Ekrem Bey'in İstanbul'a, Mansur Bey'in Ankara'ya adaylığını desteklediğini ve her ikisinin de yerel seçimleri kazanacağından emin olduğunu ifade etmişti. Sayın İmamoğlu, İBB adayı mı olacak, CHP Genel Başkanı adayı mı olacak beklentisi vardı. Gelecekte CHP liderliğine aday olduğu mesajını da verdi. Yapılacak kurultayda, eğer aday olursa Sayın Özgür Özel'i destekleyeceği mesajını da verdi. Şunu Çok rahat söyleyebilirim, karar Sayın Kılıçdaroğlu tarafından memnuniyetle karşılanmıştır, desteklenecektir" ifadelerini kullandı.

'ÖNCE İBB'Yİ KAZAN, SONRA GENEL BAŞKANLIĞA ADIM AT'

Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen bir konuşmayı da aktaran Bila şunları söyledi:

"Sayın İmamoğlu dedi ki 'Ben 4 defa Sayın Genel Başkanımla konuştum'. Bu konuşmalardan birinde Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na 'Genel Başkan olmak istiyor musun CHP'ye?' diyor. İmamoğlu da, 'Onur duyarım' diyor. Kılıçdaroğlu da cevaben diyor ki, 'Eğer Genel Başkan olmak istiyorsan önce İstanbul'a git, tekrar belediye başkanı ol, daha fazla ilçe belediyesi kazan ve İBB Meclisi'nde çoğunluğu CHP alsın. Bu sonucu aldıktan sonra İBB Başkanlığı'nı vekaleten bir CHP'liye bırak, ondan sonra gel CHP Genel Başkanlığı için adımını at.' İmamoğlu bu öneriye o anda bir yanıt vermiyor, teşekkür edip İstanbul'a dönüyor. Anlıyorum ki İmamoğlu, siyasi gelişmeleri takip etti, özellikle CHP'de başlayan delege seçimlerini takip etti. Ve Kılıçdaroğlu'nun bu önerisini şimdi kabul etmiş oldu. Ama değişim talebinden vazgeçmeyecek."

İMAMOĞLU'NDAN YALANLAMA

İmamoğlu, Barış Yarkadaş'ın da öne sürdüğü bu iddianın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Ekrem İmamoğlu, gazeteci Zafer Arapkirli'nin yönelttiği soruya "Genel başkanımızla böyle bir mesajlaşmamız olmadı. Çok saygı ve sevgi çerçevesinde mesajlaşmalarımız oldu. Bu bağlamda böyle bir mesajlaşmamız yoktur. Tabii kaynağınızın güvenilirliğini ve doğruluğunu nasıl test ettiniz bilmiyorum ama böyle bir mesajlaşmanın olmadığının altını çizeyim" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)